Θεσσαλονίκη 21χρονη: Η φοιτήτρια είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη το βράδυ της Δευτέρας 21/11 και είχε μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, μέσα στην τσάντα της υπήρχε ένα πορτοφόλι με περίπου 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παράσυρση το συγκεκριμένο πορτοφόλι δεν βρέθηκε ποτέ και οι γονείς της έχουν αναφέρει το γεγονός στις αρμόδιες Αρχές. «Έχει καταγράφει το συγκεκριμένο περιστατικό στην δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσόπουλος.

Στην ανακρίτρια οι γονείς της άτυχης Έμμας

Την ίδια στιγμή, στην ανακρίτρια μετέβησαν οι γονείς της 21χρονης, το πρωί της Τρίτης 29/11, ζητώντας να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον δράστη.

«Προσήλθαμε στο δικαστήριο με την οικογένεια προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και να λάβουμε τη δικογραφία. Η οικογένεια επομένως καθίσταται διάδικος», ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Αναφορικά με την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δικηγόρος είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο σε μια ποινική δίκη και έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει ό,τι θέλει. Επέλεξε να διαψεύσει τους μάρτυρες και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό για το οποίο ζήτησε συγγνώμη είναι τελείως προσχηματικό».

Από την πλευρά τους, οι γονείς βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν μόνο για τη δωρεά οργάνων που αποφάσισαν.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Θα δώσει ζωή» είπε η μητέρα της Έμμας, επαναλαμβάνοντας πως η 21χρονη είχε δηλώσει αυτή την επιθυμία της σε ανύποπτο χρόνο.

Βρέθηκαν οι λήπτες

Εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, θα πάρουν δώρα ζωής από την 21χρονη φοιτήτρια.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά. (Διαβάστε σχετικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις