Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα, σημείωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, τόνισε πως τέτοιοι μεγασεισμοί, όπως ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, γίνονται κάθε 600 χρόνια και αναφέρθηκε στον σεισμό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη το 365 μ.Χ., τονίζοντας πως το νησί ανυψώθηκε 10 μέτρα εξαιτίας της σεισμικής δόνησης.

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως: «Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη έγινε το 1403 και υπολογίζεται ότι τέτοιοι σεισμοί γίνονται κάθε 600 με 800 χρόνια. Είμαστε ήδη στο “παράθυρο” του αιώνα, που μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο της τάξης των 8,5 Ρίχτερ».

Ο κ. Συνολάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση τούρκου σεισμολόγου ότι κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται θαμμένοι τουλάχιστον άλλοι 184.000 άνθρωποι, λέγοντας πως το σενάριο αυτό μπορεί να είναι ακραίο, όμως μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Τόνισε πως ο καθηγητής τόνισε ότι στις πόλεις θα σημειωθούν τα περισσότερα θύματα, καθώς εκεί βρίσκονταν πολυόροφες πολυκατοικίες. Σημείωσε πως μέχρι την Τρίτη υπήρχαν περιοχές στις οποίες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν οι διασώστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις