Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή 10/2: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» υποχωρεί, ωστόσο το κρύο και ο παγετός παραμένει, γι’ αυτό και ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για κλειστά σχολεία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στη χώρα.

Αττική

Δήμοι όπως αυτοί του Ωρωπού και του Διονύσου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτών που δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τους αύριο. Αυτό αποφασίστηκε σε νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και τη συμμετοχή του μετεωρολόγου Κ. Λαγουβάρδου ο οποίος ενημέρωσε πως η κακοκαιρία είναι σε αποδρομή αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες μέρες.

Με αφορμή τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης επισήμανε την απόλυτη προτεραιότητα της Περιφέρειας για την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού, προσθέτοντας «με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα σχολεία στην υπόλοιπη Αττική θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή κανονικά. Είναι σημαντικό σε όλα τα σχολεία της Αττικής που θα λειτουργήσουν αύριο οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι να έχουν φροντίσει, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών να έχουν θερμανθεί εγκαίρως οι αίθουσες διδασκαλίας».

Τα σχολεία που δε θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών είναι στους δήμους:

Ωρωπού
Διονύσου
Στις δημοτικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού στον δήμο Μαραθώνα
Στη δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Πεντέλης στον δήμο Πεντέλης
Στις δημοτικές Κοινότητές Ερυθρών και Βιλλίων του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας
Στη δημοτική Κοινότητα Φυλής του δήμου Φυλής.
Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 24ο, 15ο, 29ο, 30ο, 31ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 28ο (ΚΑΠΟΤΑ), 29ο, 30ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ: 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
2. ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
3. ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο, 2ο, 3ο
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 2ο
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Να σημειωθεί ότι τα σχολεία του δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 09:00.

Στις περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Με εξαίρεση τα σχολεία του Δήμου Κυθήρων στον όποιο ο δήμαρχος έχει ορίσει ώρα προσέλευσης μέχρι 10:00 σε όλους τους άλλους δήμους της Αττικής τα σχολεία αύριο θα είναι ανοιχτά.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.), θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

Στην Εύβοια που δοκιμάζεται από τη Δευτέρα και εξακολουθεί να δέχεται χιονοπτώσεις, έχουν ληφθεί οι αποφάσεις και σε πολλούς Δήμους της, σύμφωνα με το evima.gr, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία:

Στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας
Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού
Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστά σχολεία είχαμε σήμερα και στους δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, όπως και στη Λαμία. Προς το παρόν δεν έχει βγει απόφαση για αύριο σε αυτούς τους Δήμους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις