Συναντήσεις με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με τα πολιτικά κόμματα θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς σύμφωνα με σχετική δήλωση του προέδρου της, Γιάννη Ντίτσα.

Σε δήλωσή του τονίζει: «δεν κρυφτήκαμε από κανέναν. Τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηρόδρομου, να μιλήσουν δίνοντας εξηγήσεις για όλα γιατί ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μας, ειπώθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες σοβαρά και υπεύθυνα», εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τα πιο θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣ έχει ως εξής: «Από τις 28/2/2023 προς 1/3/2023 μέχρι σήμερα, εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές εταιρείες, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (αν και δεν γνωριζόμασταν) δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκειμένου να αναδειχθούν τα αίτια, οι παραλείψεις αλλά και οι καθυστερήσεις στα Σιδηροδρομικά έργα, τα οποία είναι απόρροια όλων των κυβερνητικών πολιτικών διαχρονικά. Δεν κρυφτήκαμε από κανέναν. Τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηρόδρομου, να μιλήσουν δίνοντας εξηγήσεις για όλα, γιατί ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μας, ειπώθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες σοβαρά και υπεύθυνα. Μιλήσαμε για όλα και προσπαθήσαμε μέσα σε αυτές τις τέσσερις (4) ημέρες που μεσολάβησαν να πείσουμε άπαντες για τα σιδηροδρομικά τεκταινόμενα σεβόμενοι τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε αλλά και τους συμπολίτες μας επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο. Μετά τις συναντήσεις που θα προκύψουν με το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και με τα Πολιτικά Κόμματα,οι αποφάσεις που θα παρθούν θα σας τις γνωστοποιήσουμε σε Συνέντευξη Τύπου στην οποία ελπίζουμε να είστε παρόντες. Εκφράζω για μια ακόμη φορά τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων μας».

Νέα 24ωρη απεργία σε τρένα και Προαστιακό

Δεν θα κινηθούν και σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 τα τρένα και o Προαστιακός εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα σωματεία εργαζόμενων της Hellenic Train.

Οι κινητοποιήσεις τους έχουν αρχίσει από την ημέρα που συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, καθώς στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, και ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματά τους για βελτίωση των υποδομών του δικτύου αλλά και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Τα υπόλοιπα μέσα, Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ κινούνται κανονικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις