Ένας μήνας έχει περάσει από την τραγωδία, με τους ανθρώπους που έφυγαν να ζητούν δικαίωση. Το μνημόσυνο για τα 57 θύματα τελέστηκε το Σάββατο σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής.

Η νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου γράφτηκε στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Η μετωπική σύγκρουση μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας με την αμαξοστοιχία Intercity 62 στην περιοχή «Ευαγγελισμός», στα Τέμπη, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Ήταν η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα, η οποία ξεσήκωσε θύελλα για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, προκάλεσε δικαστικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Έναν μήνα και μια ημέρα μετά, στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας. Οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη κατασκευάστηκε ένα εκκλησάκι για να τιμήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των τραγικών λαθών του σταθμάρχη και των άλλων υπευθύνων, αλλά και εξαιτίας των ελλείψεων και προβλημάτων στον σιδηρόδρομο, που ουδείς φρόντισε να λύσει έγκαιρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις