Ξεκίνησε στην Ελλάδα η δεύτερη φάση της έρευνας για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις έρευνες που ήδη έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας. Η κ. Γκάγκα δεν εμφανίστηκε μόνη της στην εκπομπή, αλλά στο πλευρό της είχε τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Ναντίρ Αρμπέρ, τον άνθρωπο που ανακάλυψε και έφερε στη χώρα το εισπνεόμενο φάρμακο πριν λίγους μήνες.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα: «Είμαστε έτοιμοι να αρχίσει η δεύτερη έρευνα του φαρμάκου. Έχουμε δυο κέντρα και δυο κλινικές. Στο «Αττικόν» και στο «Σωτηρία» θα χορηγηθεί το φάρμακο σε 90 ασθενείς και θα γίνεται σε δυο διαφορετικές δόσεις. Ο δεύτερος κύκλος ερευνών άρχισε στην χώρα μας, ενώ ο πρώτος έγινε στο Ισραήλ» τόνισε.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες που έγιναν στο Ισραήλ, η κ. Γκάγκα είπε ότι αποδείχθηκε αποτελεσματικό το φάρμακο. Όπως εξήγησε, είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο πρέπει να κάνουμε υπομονή και μετά να μιλήσουμε για αδειοδότηση του φαρμάκου.

Ο κ. Αρμπέρ με τη σειρά του εξήγησε ότι το φάρμακο αυτό έγινε για να επεμβαίνει στη δεύτερη φάση του ιού, στην φάση δηλαδή που αναπτύσσεται η φλεγμονή. Επισήμανε, επίσης, ότι «είναι καλύτερο από τα στεροειδή φάρμακα γατί καταστέλλει το κομμάτι της φλεγμονής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις