Εμβόλιο γρίπης: Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης.

Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη του ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές. Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη για το εμβόλιο της γρίπης

Μέσα στις επόμενες μέρες, το πλαίσιο αλλάζει και το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς συνταγογράφηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πιθανότατα, αυτό θα ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως καλύτερα να μπει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, αφού ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Δείτε εδώ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις