Παγώνη για γρίπη: «Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί ήταν λογικό να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε» είπε στην «Κοινωνία Ώρα mega», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όσον αφορά τον κορονοϊό, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών σε απλές κλίνες Covid, ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5, που είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken (9 περιστατικά) και Όρθρος.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, στα τέλη Φεβρουαρίου τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν. «Ο συγκυτιακός ιός στα παιδιά αρχίζει να μειώνεται. Τα ταλαιπώρησε πολύ» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορονοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις. Να πάνε να εμβολιαστούν έστω και τώρα για τη γρίπη. Είχαμε πάρα πολλούς θανάτους, πάνω από 100. Μεγάλοι άνθρωποι με πολλά υποκείμενα νοσήματα που αρκετοί δεν είχαν εμβολιαστεί. Μπορώ να δικαιολογήσω ελάχιστα όσους δεν έκαναν το εμβόλιο του κορονοϊού, το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν πήγαν να το κάνουν;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις