Dating trends 2023: Οι τάσεις κάθε χρονιάς δεν αναφέρονται πλέον μόνο στη μόδα, το φαγητό, τη μουσική κλπ.

Κάθε νέο έτος έρχεται με πολλές προσδοκίες και λαχτάρα για νέα και καλύτερα δεδομένα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζουν οι διαπροσωπικές και ερωτικές μας σχέσεις.

Εάν λοιπόν, θέλετε να μάθετε πως θα κινηθούν οι γνωριμίες μέσα στο 2023, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, που παρουσιάζει τις πέντε πιο hot τάσεις γνωριμιών, από το open casting μέχρι το dry-dating και όπως θα δείτε είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στην εποχή που ζούμε.

Infla-dating

Για τη νέα χρονιά, τα ραντεβού επανεξετάζουν και απορρίπτουν (πάλι καλά) τις πολυτέλειες. Σχεδόν οι μισοί, το 48% των single millennials και των Gen Z-ers προτιμούν να βγαίνουν ραντεβού όπου δεν χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ. Περισσότερες βόλτες, περισσότερες συζητήσεις, λιγότερη επίδειξη πλούτου και μεγαλύτερη ανθρώπινη επαφή.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Wanderlove

Οι περισσότεροι από εμάς ακόμη σκεφτόμαστε με… τρόμο τα lockdown και τον περιορισμό των εξόδων μας αλλά και των ταξιδιών. Σύμφωνα με έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης Bumble, σε περισσότερα από 10.000 ραντεβού το ένα στα τρία μέλη λέει ότι είναι πλέον πιο ανοιχτό στο να έχει σχέσεις με άτομα που δεν μένουν στην ίδια πόλη.

Οι αποστάσεις πια δεν μετράνε και οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδεύουν για να βρουν την αγάπη τους.

Ethical Sex-ploration

Η έρευνα της Bumble επισημαίνει την αλλαγή στάσεων σχετικά με τις μονογαμικές σχέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ερωτηθέντες ήταν πρόθυμοι να εξερευνήσουν την εναλλαγή συντρόφων αλλά ότι το 42% θέλει πλέον να   προσεγγίζει το σεξ, την οικειότητα και το ραντεβού με πιο ανοιχτό και διερευνητικό τρόπο.

Dry Dating

Θα μιλήσουμε πάλι για τους millennials και τη Gen Z που είναι και αυτοί που δραστηριοποιούνται πιο έντονα στο dating, χωρίς βέβαια να αποκλείονται όλο οι υπόλοιποι, οι οποίοι προτιμούν πιο «νηφάλιους» τρόπους ζωής. Μελέτες όπως αυτή από τον Εθνικό Συνασπισμό Πληροφοριών για τη Δημόσια Υγεία (NPHIC), σηματοδοτούν ότι τα οι γενιές αυτές θέλουν να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με το αλκοόλ.

Σύμφωνα με το NPHIC, «και οι δύο [αυτές] γενιές έχουν αγκαλιάσει τη νηφαλιότητα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Έχουν αναγκάσει τη βιομηχανία οινοπνεύματος να ανανεώσει τον τρόπο και το τι εμπορεύονται και πωλούν. Υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στο τι σερβίρουν τα μπαρ».

Αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζεται και στις τάσεις των ραντεβού καθώς οι νεότερες γενιές απέχουν συνειδητά από το αλκοόλ και δεν το χρειάζονται για να χαλαρώσουν όταν βγαίνουν ραντεβού. Τι καλύτερο από έναν ωραίο  latte που ακολουθείται από μια δροσερή βόλτα στο πάρκο;

Open Casting

Από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις για το 2023 που μας απαλλάσσει από  τα πρότυπα και τις προκαταλήψεις. Οι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται από τον «ψηλό μελαχρινό τύπο» και την «καλλίγραμμη ξανθιά». Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του Bumble, το 38% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι πλέον πιο ανοιχτό να βγουν ραντεβού χωρίς να έχουν αυστηρά κριτήρια με την εμφάνιση.

Καιρός να δούμε πέρα από την επιφάνεια!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις