Αέρα υπαίθρου έφεραν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περίπου τριάντα άλογα ελληνικών φυλών, καθώς και ισπανικά και φρίζιαν, καλπάζοντας αγέρωχα και προσελκύοντας τα βλέμματα των περαστικών.  Τα άλογα φιλοξενούνται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, εκεί όπου για 8η χρονιά φιλοξενείται το καθιερωμένο «Σαλόνι Αλόγου», στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia (2 έως 5 Φεβρουαρίου).

Έχοντας λάβει την απαιτούμενη άδεια από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα τριάντα άλογα βγήκαν από το περίπτερο 17 της ΔΕΘ και κατευθύνθηκαν στη νότια πύλη, απ’ όπου βγήκαν και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με περήφανο βηματισμό, κάλπασαν επί της οδού Τσιμισκή, κατέβηκαν από την Εθνικής Αμύνης και περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκαν στην παραλιακή, με κατεύθυνση το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο σημείο αυτό στάθμευσαν και αφέθηκαν στα χάδια μικρών και μεγάλων, ενώ όλοι επιδίωξαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

«Μοιραζόμαστε το υπερθέαμα που βιώνουμε καθημερινά, με τους πολίτες»

«Αυτό το υπερθέαμα που βιώνουμε εμείς καθημερινά, αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με τους πολίτες και να τους μεταφέρουμε, στον βαθμό που μπορούμε και γίνεται, την αίσθηση περηφάνιας που αποπνέει το άλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Βήτας, συντονιστής της δράσης, που διήρκεσε περίπου μια ώρα. Ο ίδιος είναι τρίτης γενιάς εκτροφέας 54 αλόγων της φυλής Πίνδου και γενικός γραμματέας στον Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλέων, στο Πήλιο.

Το «Σαλόνι Αλόγου» αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στο οποίο φέτος συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα. Σε μια διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20×50 μ., θα παρουσιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Zootechnia, παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας θα συμμετέχουν ιππικοί όμιλοι από διάφορες περιοχές

«Είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίσουμε» διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, όλους όσοι ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων και δίνουν το «παρών» στο «Σαλόνι Αλόγου», που αποτελεί κάθε φορά ατραξιόν στη Zootechnia.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις