Πολύ μελάνι έχει χυθεί για την κόντρα της εκδότριας του HELLO! Έλενας Λυμπέρη με την Ελένη Μενεγάκη. Με την δημοσίευση ακόμη μιας φωτογραφίας της παρουσιάστριας στο περιοδικό, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και άπαντες πίστεψαν πως οι σχέσεις των δυο γυναικών ήταν πλέον ειρηνικές.

Απ’ ότι φαίνεται όμως επρόκειτο για μια προσωρινή ανακωχή καθώς η Έλενα Λυμπέρη, τα «χώνει» πάλι στη Μενεγάκη, σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, εξηγώντας γιατί έγραψε όσα έγραψε και γιατί τα βάζει με πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της showbiz.

-Με την Ελένη Μενεγάκη υπήρξες σκληρή…

«Γιατί ήταν κομψό αυτό που έκανε η ίδια, να θελήσει να αποσύρει από την κυκλοφορία του “Hello!”; Ήταν μια έκρηξη άμυνας απέναντι στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου και στις δουλειές μας, σε μια εξαιρετικά επιθετική κίνησή της. Αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Μας έκανε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου το περιοδικό να αποσυρθεί από τα περίπτερα. Αυτό νομικά γίνεται μόνο όταν βρίζεις τα ιερά και όσια των θεσμών, προκαλείς σε επανάσταση το έθνος ή αν διασύρεις θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό τουλάχιστον μου είπε έκπληκτος ο δικηγόρος μου. (…) Το θέμα αφορούσε το πάρτι των παιδιών της το οποίο διαφήμιζε η ίδια στην τηλεόραση. (…) Το περίεργο είναι ότι μετά από αυτό είδα πιο προσωπικές ακόμα στιγμές της Ελένης, από το εσωτερικό του πάρτι, σε άλλα περιοδικά».

Ωστόσο έγραψες διάφορα σχόλια στο Elena’s Diary…

«Έγραψα αυτά που όλοι ξέρετε και σκέφτεστε, αλλά κανένας δεν τολμάει να υπογράψει. Δεν ήμουν σκληρή, ήμουν πηγαία ειλικρινής και αμύνθηκα όπως όφειλα. Δεν θα με σταματήσει κανένας να εκφράζομαι ελεύθερα στο blog μου. (…) Την Ελένη την φροντίζουμε από αρχαιοτάτων χρόνων αφού υπήρξε και με άλλο διευθυντικό καθεστώς ένα είδος μασκότ, τόσο που από τη θέση μου, αυτή της εκδότριας, δυσανασχετούσα συχνά για το πόσο ακατάπαυστα έμπαινε χωρίς λόγο και αφορμή εξώφυλλο. Έτσι δημιουργήθηκε ένα εκδοτικό καθεστώς 100% λάθος και κουραστικό για μένα, αλλά παρέσυρε όπως είδες όλο τον εβδομαδιαίο τύπο. Όταν ανέλαβα αποκλειστικές πρωτοβουλίες, προσπάθησα και προσπαθώ όσο γίνεται να μετριάσω αυτό το κουραστικό φαινόμενο».

-Η Ελένη, όμως, δεν ήταν πάντα η απόλυτη σταρ του “Hello!”;

«Ρετουσάροντάς την, προστατεύοντας τις άτυχες φωτογραφίες, ακόμα και εκείνες που δεν θέλαμε να εκθέσουμε την οικογενειακή της ζωή την εποχή του χωρισμού της και γράφοντας γι’ αυτήν επί χρόνια τα καλύτερα, καταλαβαίνεις πως το όλο συμβάν ήταν το λιγότερο ατυχές και μας απογοήτευσε όλους στο περιοδικό, τους συνεργάτες μου και εμένα προσωπικά.

Άλλωστε να σου πω κάτι; Οι άνθρωποι που προβάλλονται από το γυαλί καθημερινά, αναλύοντας τη ζωή τους σαν άτυπη ψυχανάλυση μπροστά στους τηλεθεατές, αποζητούν ακούσια ή εκούσια την προβολή τους, οπότε δεν δικαιούνται να μιλούν για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, εκτός αν παρεκτραπείς θέτοντας σε κίνδυνο τη γαλήνη τους με ανυπόστατα χυδαία δημοσιεύματα. Κανείς δεν εισβάλλει στη ζωή του άλλου. Όποιος θέλει να μην έχει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, κρύβεται και αποδεδειγμένα δεν έχει. Στη showbiz υπάρχουν εδώ και χρόνια καλά κρυμμένα μυστικά και όποιος θέλει να τελεί μυστήρια και γιορτές ιδιωτικά τα καταφέρνει μια χαρά.

Δεν αντιλαμβάνομαι τους ανθρώπους που προσπαθούν τη μισή τους ζωή να γίνουν διάσημοι για να τους φωτογραφίζουν όλοι και μετά με μαύρα γυαλιά να απειλούν ουρλιάζοντας για ιδιωτικότητα! Μα αφού ήξερες, μαντάμ, τι κακό θα σε βρει. Η αναγνωρισιμότητα είναι μαρτύριο, ρωτήστε και τους πραγματικούς σταρ στο L.A».

Πηγή: Πρώτο Θέμα