Ελληνικός κινηματογράφος: Στην  περιβόητη «σπηλιά της Νεράιδας» γυρίστηκε η σκηνή της ταινίας Τζένη Τζένη με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και την Τζένη Καρέζη. Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο του και ο Νίκος Μαντάς, τον οποίο υποδυόταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, εκδήλωσε για πρώτη φορά τα συναισθήματά του προς την Τζένη Καρέζη. Ο διάλογος εκτυλίσσεται ως εξής:

«Κύριε Μαντά σε τρεις μήνες που θα γίνετε βουλευτής θα φύγω…», λέει η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης της απαντά «όχι μην φύγετε σας θέλω….». Η Τζένη Καρέζη κοιτάει με έκπληξη, αλλά εκείνος διστάζει και μετά από μια σύντομη παύση συνεχίζει την πρόταση του λέγοντας: «…σαν ιδιαιτέρα γραμματέα». Εκείνη εκνευρίζεται του απαντάει αρνητικά και βουτάει στη θάλασσα. Πού βρίσκεται όμως η μαγευτική αυτή σπηλιά;

Σύμφωνα με τη mixanitouxronou, βρίσκεται στη δυτική μεριά των Σπετσών, δίπλα στην μεγάλη αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων. Είναι ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε εξομολογηθεί ότι στα γυρίσματα της ταινίας Τζένη- Τζένη ερωτεύτηκε και ενώθηκε με την Τζένη στη σπηλιά του Μπεκίρη και στην πραγματική ζωή. «Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε», έγραψε στο βιβλίο του.

Η σπηλιά του Μπεκίρη

Ο θρύλος λέει ότι όποιος πιει νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, ο έρωτας του θα κρατήσει για πάντα. Κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821, η σπηλιά χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών των Τούρκων, ενώ αποτελούσε μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Η παράδοση του νησιού αναφέρει ότι το όνομα της η σπηλιά τον πήρε από κάποιον που λεγόταν Μπεκίρης και πρόδωσε το μυστικό στους Τούρκους. Λέγεται ότι έκατσε έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί. Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους. Στη σπηλιά υπάρχει πρόσβαση τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα. Από τη στεριά υπάρχει μονοπάτι που αρχίζει με τσιμεντένια σκαλοπάτια από το νέο μόλο στη δεξιά άκρη της παραλίας των Αγίων Αναργύρων, περνά από ένα μονοπάτι που βρίσκεται μέσα σε πευκοδάσος και καταλήγει στην είσοδο της σπηλιάς. Πρόκειται για ένα μικρό, στενό πέρασμα που δεν είναι αμέσως ορατό, αλλά το μαρτυρεί η ένδειξη με κόκκινη μπογιά επάνω στα βράχια. Από τη θάλασσα μπορεί να πάει κανείς ή με σκαφάκι ή ακόμα και κολυμπώντας. Η περιπλάνηση μέσα στην σπηλιά είναι άκρως εντυπωσιακή….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις