Νίκος Κούρκουλος: Είναι γεγονός ότι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ήταν η διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ανέχεια και την απουσία της ελπίδας τα χρόνια που οι καιροί ήταν πιο δύσκολοι. Οι μεγάλοι ηθοποιοί της τότε εποχής με ταλέντο άφθονο και ικανότητα μοναδική χάριζαν  στο κοινό την ανεμελιά που του έλειπε, αλλά και την ταύτιση με πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Κάποιοι από αυτούς διέπρεψαν σε ρόλους περισσότερο δραματικούς. Αλλά ακόμη κι εκεί, στην τραγικότητα των ρόλων που υποδύονταν στο μεγάλο πανί, το κοινό μπορούσε να διακρίνει ομοιότητες από τη δική τους τη ζωή. Μια τραγική προσωπική ιστορία ζούσε και ο Νίκος Κούρκουλος, μια ιστορία που λίγοι, μόνο οι δικοί του άνθρωποι γνώριζαν.

Με ένα διπλό χτύπημα της μοίρας ήρθε αντιμέτωπος ο  Νίκος Κούρκουλος, ο οποίος ποτέ δεν θέλησε να μοιραστεί τον πόνο που χρόνια κουβαλούσε στην ψυχή του, επιλέγοντας να θρηνεί βουβά για το πένθος που σκέπασε το σπιτικό της οικογένειάς τους, αφού έχασε τους δύο αδελφούς του.

Είναι χαρακτηριστικό, στη σκηνή της ταινίας «Ορατότης Μηδέν», που ο Κούρκουλος καίει τα πράγματά του έξω από το σπίτι του, όπου  βγάζει μία απίστευτη ένταση, ένα πάθος που συγκλονίζει. Είναι μία από τις συγκλονιστικότερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ πολλοί είπαν ότι το πάθος του Νίκου Κούρκουλου δεν ήταν τυχαίο. Ήταν κάτι σαν ξέσπασμα της δικής του τραγικής ιστορίας.

Ήταν το 1952 όταν ένας τυφώνας χτύπησε το γκαζάδικο στο οποίο ταξίδευε ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Σπύρος Κούρκουλος ως τρίτος πλοίαρχος. Το πλοίο κόπηκε στα δύο, ανοιχτά της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάτοικοι βρήκαν το άψυχο σώμα του καπετάνιου. Οι άλλοι δεν βρέθηκαν ποτέ.

Όταν πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα, όλοι κατέρρευσαν. Η μητέρα του ηθοποιού, δεν αποδέχτηκε ποτέ τον θάνατο του παιδιού της. Το γεγονός ότι το σώμα του δεν βρέθηκε, άφηνε μία μικρή ελπίδα να σιγοκαίει στην ψυχή της. Κάπου μέσα της πίστευε ή ήλπιζε ότι κάποια μέρα θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δει να στέκεται μπροστά της. Ο Νίκος Κούρκουλος συγκλονίστηκε από τον χαμό του αδελφού του, όμως, ποτέ δεν μίλησε δημόσια για την οικογενειακή τραγωδία.

Με τον μεγάλο του αδερφό, Σπύρο, που χάθηκε σε ναυάγιο. Στην ταινία «Ορατότης Μηδέν» θα θρηνήσει το θάνατό του χορεύοντας το πιο δυνατό ζεϊμπέκικο

Ο θάνατος θα ξαναχτυπούσε την πόρτα της οικογένειας Κούρκουλου, και ακόμα ένα παιδί θα «χανόταν», ο τρίτος γιος, Ιάκωβος. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και κάνοντας κάποια μέρα έλεγχο σε μια οικοδομή παραπάτησε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Το θέμα δεν θα πάρει δημοσιότητα, αν και ο Νίκος ήταν ήδη ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις