Γιάννης Μπέζος: Με τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή της Φαίη Σκορδά, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε το πρωί της Δευτέρας, για τον αποκλεισμό των καλλιτεχνών από την κανονικότητα και για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέατρο από εδώ και πέρα. Ο αγαπημένος ηθοποιός πήρε πολύ συγκεκριμένη θέση για το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στον Πολιτισμό, «Support Art Workers».

«Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πολιτιστική παραγωγή το καλοκαίρι, με την έννοια τη θεατρική, του χορού και της μουσικής. Θα ήταν τραγικό και πολύ κακό για όλους μας. Δεν μιλάω για τα οικονομικά των συναδέλφων και των συνεργατών, μιλάω γενικότερα. Θα το έβλεπα εφιαλτικό να μην υπάρχει παραγωγή το καλοκαίρι. Αλλά πρέπει να έχουμε με ένα τρόπο. Πρέπει κι εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχουμε απόντες. Θα συμμετέχουμε παρόντες αλλά με κάποιους όρους και κάποιες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς σε ένα θέατρο που έχει 2,000 θέσεις να βάλεις 2,000 θεατές, πρέπει να υπάρχει μία ποσόστωση, ένα τρόπος που θα μπαίνουν οι θεατές, να υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλείας», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Αυτό είναι πολύ γενικό. Δηλαδή τι να κάνει το κράτος; Να αρχίζει να δίνει χρήματα από εδώ και από εκεί; Με ποια λογική, με ποιες προϋποθέσεις θα χρηματοδοτήσει κάποιος κάποιον; Εγώ δεν λέω να μη βοηθηθούν όλοι, μακάρι! Πώς θα γίνει αυτό; Το θέμα είναι θα υπάρχουν οι χώροι για να γίνουν αυτές οι παραστάσεις; Εγώ δεν είμαι κατάλληλος να σας πω πώς θα γίνει αυτό. Μπορώ να σας πως μόνο ότι θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει δραστηριότητα καλοκαιρινή, με έναν διαφορετικό τρόπο. Το ότι πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση και βοήθεια και πώς θα γίνουν όλα αυτά, είναι δεδομένο. Το πώς θα εμφανιστούμε εμείς μετά είναι το ζητούμενο», συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπέζος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις