Την χθεσινή ημέρα η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ήταν στη ζωή θα γιόρταζε τα 59α γενέθλιά της. Ήταν γεννημένη την 1η Ιουλίου του 1961, ωστόσο στις 31 Αυγούστου του 1997, το φριχτό τροχαίο στο Παρίσι στέρησε  για πάντα την πιο αγαπημένη πριγκίπισσα του κόσμου.  Ο πρίγκιπας Χάρι παρουσίασε χθες το Diana Award με βιντεοκλήση από το σπίτι του στο Λος Άντζελες και εξέπληξε τους διοργανωτές δίνοντας ένα συγχαρητήριο μήνυμα εκ μέρους του ίδιου αλλά και του αδελφού του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο μικρότερος γιος της αδικοχαμένης «πριγκίπισσας του λαού» τίμησε με το βραβείο αυτό τους νέους που εργάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο. Την ημέρα που θα ήταν τα 59α γενέθλια της μητέρας του, ο Χάρι μιλώντας και εκ μέρους του αδελφού του Γουίλιαμ είπε ότι η Νταϊάνα «θα πολεμούσε στο πλευρό σας».


«Είμαι τόσο απίστευτα περήφανος που είμαι μέρος αυτών των βραβείων, καθώς τιμούν την κληρονομιά της μητέρας μου και αναδεικνύουν τα καλύτερα σε ανθρώπους σαν κι εσένα. Κάνετε όλοι τόσο απίστευτη δουλειά και σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, εσείς βρήκατε τη δύναμη και την έμπνευση μέσα σας για να κάνετε κάτι θετικό για τον κόσμο και μου αρέσει που τα βραβεία Νταϊάνα θα σας βοηθήσουν να το κάνετε. Γνωρίζω ότι η μητέρα μου υπήρξε έμπνευση για πολλούς από εσάς και μπορώ να διαβεβαιώσω εσείς θα ήταν δίπλα σας. Όπως πολλοί από εσάς, δεν πήρε ποτέ την εύκολη διαδρομή, δεν πήρε ποτέ τη δημοφιλή, ή την άνετη. Αλλά υπερασπίστηκε κάτι. Και υπερασπίστηκε τους ανθρώπους που την χρειάζονταν».

Στη συνέχεια, από την Καλιφόρνια όπου ζει πλέον μόνιμα, ο Χάρι αναφέρθηκε στο μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ για το «Black Lives Matter» και απολογήθηκε καθώς ο κόσμος δεν είναι ιδανικός για τους νέους αλλά και για τον ρατσισμό που είναι «ενδημικός».

«Η μητέρα μου υπήρξε έμπνευση για πολλούς από εσάς… Σαν κι εσάς, ποτέ δεν πήρε τον εύκολο δρόμο ή τον πιο δημοφιλή ή τον πιο βολικό, αλλά αντιπροσώπευε κάτι και βοήθησε αυτούς που το είχαν ανάγκη», κατέληξε στη συγκινητική ομιλία του.

Τα βραβεία Νταϊάνα δημιουργήθηκαν το 1999 στη μνήμη της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας και της πεποίθησής της ότι οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία διοργανώνει προγράμματα κατά του εκφοβισμού, επιβραβεύει επίσης τους νέους που επιτελούν εμπνευσμένη εργασία. Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι προτείνονται από άτομα και τις κοινότητές τους για να επισημάνουν αυτές τις ανιδιοτελείς πράξεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις