Απ’ ότι φαίνεται, δεν κράτησε και αρκετά η φιλοδοξία του Κάνιε Γουέστ να γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, αφού ο 43χρονος ράπερ αποχώρησε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με την Independent, ο Στιβ Κράμερ, μέλος της ομάδας εκστρατείας του Γουέστ, δήλωσε στην εφημερίδα The Intelligencer ότι μετά τη δημιουργία μιας ομάδας 120 ατόμων για την εκστρατεία, ο Γουέστ αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει στις εκλογές. «Είναι εκτός [της κούρσας]», είπε ο Κράμερ, κάνοντας γνωστό ότι «ακύρωσε όλα μας τα πράγματα».

Αργότερα πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα καλό ή κακό για να πω για τον Κάνιε… Οποιοσδήποτε υποψήφιος για πρόεδρος για πρώτη φορά έχει αυτούς τους ενδοιασμούς».

Δεν θα έπιανε ούτε 2%

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Intelligencer, o ράπερ έπρεπε να συλλέξει 132.781 υπογραφές μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στη Φλόριντα. Ωστόσο, όπως είπε ο Κράμερ, η υποψηφιότητα στη Φλόριντα ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά από μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Κάνιε δεν θα έφτανε ούτε καν το ποσοστό του 2% εάν κατέβαινε στις εκλογές. O Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 4 Ιουλίου, γράφοντας στο Twitter: «Πρέπει τώρα να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενώνοντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Αγωνίζομαι για να εκλεγώ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

O ίδιος ο ράπερ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, ανέβασε ένα βίντεο όπου έκανε εγγραφή για να ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως διεκδικήσει και πάλι μια υποψηφιότητα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις