Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είχε ως αποτέλεσμα η χυδαία, σεξιστική φράση παίκτη του ριάλιτι του ΣΚΑΪ, “Big Brother”, περί γυναικών και βιασμού. Συγκεκριμένα, ο Κρητικός, Αντώνης Αλεξανδρίδης, μιλώντας με συμπαίκτη του, είπε χαρακτηριστικά: “Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”. Η φράση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κύμα οργής στους τηλεθεατές και ντροπή σε όσους την άκουσαν, ενώ ακολούθησαν και πολιτικές αντιδράσεις με την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και την αποχώρηση ορισμένων χορηγών από το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ σε σημερινή του ανακοίνωση, έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 200 καταγγελίες για να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια ποινή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.


Έξωση στον παίκτη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ΣΚΑΪ και ο Big Brother επέβαλαν στον παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη την αποχώρηση από το παιχνίδι. Διαβάστε Αναλυτικά


Χορηγοί αποχωρούν καταδικάζοντας την αναφορά παίκτη σε βιασμό γυναικών

Αναλυτικά, οι εταιρείες Rigas Furniture, Candia, NEF  NEF και Doctor Plant ανακοίνωσαν, μέσω αναρτήσεων στο Facebook, ότι αποσύρουν τις χορηγίες τους από το Big Brother. Και οι τρεις εταιρείες αναφέρονται στο περιστατικό με τις αναφορές σε βιασμούς γυναικών, σπεύδοντας να το καταδικάσουν.

Η εταιρεία Rigas Furniture

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης» αναφέρει η μία εταιρεία.»

Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς…

Gepostet von Rigas Furniture amSonntag, 6. September 2020

Ανάλογο μήνυμα ανήρτησε και η Candia:

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν».

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας…

Gepostet von Candia amSonntag, 6. September 2020

Τη δημόσια συγγνώμη του σταθμού, πέραν της αποπομπής του παίκτη, ζητά η εταιρεία Doctor Plant

«Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο,που είναι η αποπομπή του παίχτη μετά το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη από το σταθμό! Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία! Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο, ότι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza). Οπότε επίσης αποσύρονται!»

Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε…

Gepostet von Doctor Plant amSonntag, 6. September 2020

Αποσύρθηκε και η NEF  NEF

«Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας.»

Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας.

Gepostet von NEF NEF amMontag, 7. September 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις