Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Dune. Με ένα εντυπωσιακό καστ (Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα) και με σενάριο που ο Βιλνέβ συνυπογράφει με τους Ερικ Ροθ («The Curious Case of Benjamin Button») και Τζον Σπέιτς («Passengers»), το Dune αναμένεται να «σπάσει ταμεία». Το πρότζεκτ αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του “Πολέμου των Άστρων” που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν “Πόλεμο των Άστρων” για ενήλικες. Θα δούμε…».

Γυρισμένο στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα «σε τοποθεσίες που μοιάζει αδύνατο να πιστέψεις ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας», όπως είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ. Tο φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Dune που προσπαθεί να τον προστατεύσει ακόμη κι αν ο τόπος που το ανθρώπινο είδος διάλεξε να κατοικήσει είναι απόλυτα εχθρικός απέναντι του.

Για τον Βιλνέβ το βιβλίο και το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διαστημική περιπέτεια. «Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το “Dune”, αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ήταν ένα πορτρέτο της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα».

Oπως είχαν προαναγγείλει με το teaser, η Warner Bros. Pictures μαζί με την Legendary Pictures έδωσαν στη δημοσιότητα ολόκληρο το τρέιλερ του Dune, το οποίο είναι, απλά, εκπληκτικό.

Η μουσική της ταινίας φέρει την υπογραφή του Hans Zimmer, που έχει φτιάξει ένα ακόμη μαγικό score και άπαντες περιμένουμε τώρα την πρεμιέρα του remake του Ντενίς Βιλνέβ – κορονοϊού επιτρέποντος – στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ λέει πώς «ο φόβος είναι αυτός που σκοτώνει το μυαλό».