Ο Θοδωρής Αθερίδης, μίλησε με συγκίνηση για την ζωή του, για την δουλειά του, για τις δυσκολίες που συνάντησε και τις συνεργασίες του, στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” της ΕΡΤ. Μιλώντας για την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, στην “Ανατομία ενός εγκλήματος” θυμήθηκε την συνεργασία του με την Λυδία Φωτοπούλου και τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Για τον πρόωρα χαμένο ηθοποιό, ανέφερε: “Του είχα ζητήσει να έρθει στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα. Δεν θα μπορούσε ούτε για αστείο να σταθεί και να πει ‘με λένε Νίκο και είμαι αλκοολικός’. Εμένα είναι ο χαρακτήρας μου να το μοιραστώ”. “Πήγα στους ΑΑ γιατί κατάλαβα πως μόνος μου δεν θα τα κατάφερνα” είπε. Ανέφερε πως ξεκίνησε να το κόψει μόνος του, αλλά την τρίτη ημέρα αποχής άρχισε να πονάει και να θέλει να πιει. “Αντί να κάνω αυτό, πήρα το 131 και τους ζήτησα το τηλέφωνο των Ανώνυμων Αλκοολικών. Η γυναίκα μου έκλαιγε, ήταν συγκινητικό” ανέφερε.

Ανέφερε πως ο εθισμός δεν τον είχε επηρεάσει ποτέ στη δουλειά του, ούτε του έβγαζε άσχημα πράγματα, ωστόσο χαρακτήρισε το αλκοόλ “τοκογλύφο” γιατί “σου δίνει” αλλά όταν έρθει η ώρα να πάρει είναι πολύ δύσκολο, όπως τόνισε. Αφορμή για να το κόψει στάθηκε ένα επεισόδιο στη δουλειά του, σε μία περίοδο πολύ φορτωμένη επαγγελματικά. Λέει πως δεν μπορούσε να λειτουργήσει, χωρίς αλκοόλ σε τέτοιο βαθμό που η γυναίκα του, του έδωσε μαζί του το παγούρι του παιδιού, με αλκοόλ μέσα. “Κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσα να δουλέψω αλλιώς. Και ήταν πολύ συγκινητικό γιατί μισεί το αλκοόλ”.

Για τις αμοιβές της τηλεόρασης

Δήλωσε πως οι αμοιβές στην τηλεόραση ήταν υπέρογκες κάποτε, φτάνοντας τα 10.000 ευρώ το επεισόδιο. “Η φούσκα είχε απλώσει παντού. Το είχαμε καταλάβει όλοι. Εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία, την πρόλαβα. “Εγώ πρόλαβα μετά το ‘Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς’ να πάρω πολλά λεφτά, θα ήμουν ικανοποιημένος και με τα μισά. Δεν ήμουν χαζός να μην πάρω τα διπλά” σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις