Η έκκληση του Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, ως αντίδραση στην κρίση στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις, έφερε στη δημόσια συζήτηση στη γειτονική χώρα τις ακριβές τσάντες της πρώτης κυρίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε βολές κατά συζύγου του Τούρκου προέδρου, καθώς φημολογείται ευρέως στη χώρα η αδυναμία της στις πανάκριβες γαλλικές τσάντες Hermes:
«H κυρία Εμινέ έχει μία τσάντα. Ας την κάψει και αυτή στον κήπο του παλατιού» ήταν το σκωπτικό σχόλιο του.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, ο οποίος απάντησε οργισμένος: «Αν έχεις έστω και ψήγμα ψυχής, να μιλάς για εμένα, όχι για τη σύζυγό μου. Αν ψάχνεις για τσάντες να κάψεις, εσείς έχετε πολλές».

 Την αλήθεια και την υπεράσπιση της κυρίας Εμινέ ανέλαβε εφημερίδα Hurriyet: «Η σύζυγος του προέδρου Ερντογάν δεν ξοδεύει ποτέ πολλά χρήματα για τσάντες. Προσέχει να μην χρησιμοποιεί γνήσιες μάρκες. Δηλαδή δεν αγοράζει ακριβές τσάντες, όπως ισχυρίζονται. Προτιμάει κυρίως τα εγχώρια προϊόντα. Αντί τα γνήσια αγοράζει τις απομιμήσεις».

Τουρκικές στο Κολωνάκι

Είναι γεγονός ότι στην κατασκευή επωνύμων ακριβών προϊόντων, κυρίως σε τσάντες και παπούτσια, η Τουρκία διαπρέπει. Είναι μεν «μαϊμού» όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται υποτιμητικά, αλλά όχι από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους υπαίθριους πωλητές στην Ελλάδα. Πρόκειται για ακριβές απομιμήσεις. Είναι από καλό δέρμα και με τεχνική φτιαγμένες. Επίοσης οι Τούρκοι  κατασκευαστές τσαντών δεν προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, αφαιρώντας χρήσιμα χωρίσματα και τσέπες από τις τσάντες.

Εξ ου και σε περιόδους κρίσεις είδαμε άπειρες Prada, Chanel, Hermes κ.λπ να κυκλοφορούν στο Κολωνάκι. Οι κυρίες του ακριβού γούστου έριξαν το μπάτζετ του αξιοποιώντας τις εκδρομές τους στην Κωνσταντινούπολη. Τα νέα αποκτήματα εύκολα φάνταζαν αληθινά. Οπότε κρίση μεν αλλά χωρίς να μπει σε κρίση και η δημόσια εικόνα τους. Και κανείς δεν θα τις ανοίξει για να τσεκάρει την επένδυση. Πολλές τσάντες επώνυμων σχεδιαστών αποτελείται από την εκτύπωση μονογραφιών της εταιρείας τους. Μπορείτε να το ελέγξετε απλά ανοίγοντας μια τσάντα και κοιτάζοντας την επένδυση του υφάσματος. Αν και οι τουρκικές φέρουν συχνά αυτή την επιγραφή.