Σον Κόνερι Sean Connery: . Το Walther PPK ανήκε στον Bernard Lee, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον M στις πρώτες έντεκα ταινίες του 007. O προϊστάμενος δίνει στην αρχή του φιλμ το όπλο στον πράκτορα, αφού πρώτα έχει φροντίσει να κριτικάρει την επιλογή του να κουβαλά μία Beretta. Ο Lee έφερε το αληθινό όπλο στο πλατό, αφού πρώτα ένα prop που περίμεναν δεν έφτασε ποτέ. Ένα ενυπόγραφο γράμμα του ηθοποιού αποτελεί εγγύηση για τους υποψήφιους αγοραστές αλλά και τους διοργανωτές της δημοπρασίας ότι ήταν “το πρώτο περίστροφο που κράτησε ποτέ στα χέρια του ο 007”.

Το ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι στην πρώτη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ πουλήθηκε για 256.000$ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μπέβερλι Χιλς. H τιμή εκκίνησης ήταν τα 200.000 δολάρια και αγοραστής είναι ένας Aμερικανός «φαν» του Τζέιμς Μποντ που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Ωστόσο ο προηγούμενος κάτοχος του όπλου ήταν ο παραγωγός ταινιών και συλλέκτης της Disney, Νταν Λάνιγκαν, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Variety αναφέρει:

«Διάλεξα αυτό το καταπληκτικό όπλο πριν από 15 χρόνια όταν ήμουν σχετικά νωρίς στη συλλογή μου», λέει στον Variety. Το όπλο προέρχεται από τον αρχικό προμηθευτή εξοπλισμού οπλισμού Bapty στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία πρώτα πούλησε το όπλο σε δημοπρασία το 2006 και από εκεί το αγόρασε ο Λάνιγκαν.

Το περίφημο Walther ήταν ένα από τα 500 συμβολικά αντικείμενα του χολιγουντιανού κινηματογράφου που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien’s Auctions στην ειδική αυτή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε το μικρό αυτό όπλο στην πρώτη ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρος Νο».Στην ίδια δημοπρασία ποθπήθηκαν άλλα 500 περίπου αντικείμενα από αξέχαστες ταινίες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου ενός κράνους πιλότου μαχητικών που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Τομ Κρουζ, στην ταινία «Top Gun», με τιμή εκκίνησης τα 50.000 δολάρια κι ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν που φορούσε ο «Εξολοθρευτής» Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με τιμή εκκίνησης επίσης τα 50.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις