Το Ράδιο Αρβύλα θα σταματήσει να είναι… διαδικτυακό. Επιστρέφει στη βάση του και από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου will be back σε νέο τηλεοπτικά «σπίτι», του OPEN, live από τη Θεσσαλονίκη, καθημερινά στις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του σταθμού

Η σάτιρα στα καλύτερα της. Ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, καυτηριάζει όπως μόνο αυτό ξέρει, την πολιτική επικαιρότητα, την κοινωνία, την τηλεόραση. Αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, οι ειδήσεις μέσα από το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ αποκτούν μια άλλη διάσταση.

Ο Αντώνης Κανάκης και οι Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Κιούσης, αποδομούν τις εξελίξεις και την καθημερινότητα, μέσα από την εκπομπή που έχει γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.»

Σε περίοδο λοιπόν καραντίνας ο Αντώνης Κανάκης με την παρέα του θα βρεθούν ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο βοηθώντας τους τηλεθεατές να… δραπετεύσουν με γέλιο από τη δυσάρεστη πραγματικότητα… έστω κι αν η επιστροφή τους δυσαρεστεί κάποιους… όπως κι αυτούς που θα μπουν στο στόχαστρο της σάτιράς τους…!

Λίγα λόγια για το “Ράδιο Αρβύλα”

Το “Ράδιο Αρβύλα” είναι τίτλος μίας σατιρικής βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής. Η εκπομπή προβαλλόταν αρχικά στον ΑΝΤ1 για μια δεκαετία (2008-2018), ενώ προβλήθηκε για μία χρονιά (2019) στον ΣΚΑΪ. Την επόμενη χρονιά (2020) προβαλλόταν διαδικτυακά στο YouTube λόγω των συγκρούσεων με τον δεύτερο σταθμό ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 θα προβάλλεται από το Open. Κύριοι παρουσιαστές είναι ο Αντώνης Κανάκης και ο Γιάννης Σερβετάς, ενώ μαζί τους είναι ο Χρήστος Κιούσης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Η εκπομπή ξεκινάει με την στήλη “το κρύο ανέκδοτο της ημέρας”, όπου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος λέει ένα ανέκδοτο που θεωρείται “καμένο” (δεν γελάει κανείς εύκολα όταν το ακούσει). Αμέσως μετά, ξεκινάει η στήλη “Top επικαιρότητας”, όπου παρουσιάζονται βίντεο από διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί, ταξινομημένα σε (συνήθως 25) νούμερα, για τα οποία υπάρχουν και παρουσιάζονται σατιρικά βίντεο (κωμικά σκετς, παρωδίες κ.λπ.) τα οποία έχουν φτιάξει οι συντελεστές της εκπομπής και διακωμωδούν τα πρωτότυπα βίντεο που είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα (αποσπάσματα από ρεπορτάζ επικαιρότητας, συνεντεύξεις διάσημων προσώπων στα ΜΜΕ κλπ.). Αρκετές φορές οι συνεργάτες της εκπομπής αλλάζουν τις φωνές ή μιμούνται τις φωνές που ακούγονταν στα αρχικά βίντεο ή μιλούν ξένες γλώσσες, παραφράζοντας τες με αστείο τρόπο ώστε να βγάζουν γέλιο (π.χ. τούρκικα, γαλλικά κλπ).

Η εκπομπή κλείνει με την παρουσίαση ενός τραγουδιού, που ερμηνεύουν ζωντανά στο στούντιο διάφοροι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα, συνήθως νέα ονόματα στο χώρο του εναλλακτικού τραγουδιού από τους χώρους της ροκ, της χιπ χοπ κ.λπ. ειδών, που δεν έχουν τη δυνατότητα προβολής μέσω της υπάρχουσας ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας. Παρ’ όλα αυτά, έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Ελένη Δήμου, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Χρήστος Δάντης, η Γλυκερία κ.λπ., καθώς και ξένα συγκροτήματα τα οποία κατά καιρούς επισκέπτονται την Ελλάδα για εμφανίσεις.Το μέρος αυτής της εκπομπής (παρουσίαση των καλεσμένων) έχει κυρίως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αυτοσυστήνεται σαν “καφετζής”, φωνάζοντας “Έφτασε…” και έπειτα παρουσιάζει τον καλεσμένο/ους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις