Λόγο για προσωπική εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης έκανε ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και αποκαλύπτοντας τα όσα υπέστη από πολύ γνωστό σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε, την εποχή που βίωσε την σεξουαλική παρενόχληση φοιτούσε στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα με τον εν λόγω σκηνοθέτη, όταν κατά τη διάρκεια κάποιου από αυτά, συνέβη το περιστατικό.

«Πολύ πιο νέος και πολύ πιο άπειρος και ίσως ούτε και με την εμπειρία που έχω μετά από 25 χρόνια ούτε και με την όποια σοφία μου έχει δώσει η δουλειά για να μπορέσω να διαχειριστώ καταστάσεις τέτοιες, ναι, βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή σε γύρισμα και ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί αυτό που περιγράφει η Ζέτα ή αυτό που περιγράφει η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι κυρίως αυτό: ότι τα χάνεις απέναντι στον άνθρωπο που εκείνη την ώρα έχει κατά κάποιο τρόπο την εξουσία στα χέρια του.

Κι εκεί όντας ανήμπορος ουσιαστικά γιατί θεωρητικά είσαι κατώτερος του, αυτός είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός, ανήκει σε έναν θίασο, εκείνος είναι πρωταγωνιστής και όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι που μπορεί να υπάρχουνε σε έναν επαγγελματικό χώρο, εκείνη την ώρα εσύ νιώθεις από την αρχή εκ προοιμίου ηττημένος και δεν μπορείς να αντιδράσεις» τόνισε αρχικά ο ηθοποιός.

«Ήμουν στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής και παράλληλα έκανα και κάποια μαθήματα με έναν πολύ γνωστό, εκείνη την εποχή, σκηνοθέτη στο θέατρο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων δημιουργήθηκε η όποια σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή, οπότε εκεί αρχίζει μια σχέση εμπιστοσύνης. Πολύ νέος εγώ, 19 χρονών. Και κάποια στιγμή χάθηκε ο έλεγχος στο μάθημα και αισθάνθηκα την πίεση στο να αποδεχτώ, κατά κάποιον τρόπο, μια παραπάνω επαφή σωματική», εξηγεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Κατόπιν πρόσθεσε ο ηθοποιός: «Ήρθα σε δύσκολη θέση και βρέθηκα μια ανάσα από το να αφήσω και τη δραματική σχολή. Δεν ήταν άσκηση βίας. Όταν κατάλαβα ότι υπερέβη τα εσκαμμένα, αποφάσισα να διακόψω και τα μαθήματα και οτιδήποτε άλλο. Μετά από χρόνια ομαλοποιήθηκε αυτή η σχέση με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, αλλά έκτοτε δεν έχω επαφή μαζί του γιατί έχει αποχωρήσει και από τη δουλειά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις