Τη συνεδρίαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναμένεται να απασχολήσει η υπόθεση με τις επώνυμες καταγγελίες εναντίον του Γιώργου Κιμούλη για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η πλειοψηφούσα παράταξη «Από Κοινού» έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει πρόταση παραπομπής του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου. Παράλληλα, θα εισηγηθεί «τη δημιουργία ειδικής ομάδας παρατηρητηρίου και στήριξης για κάθε είδους βία στον χώρο του πολιτισμού».

«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα πρόσωπο εμπλεκόμενο σε παραβατικά περιστατικά το προνόμιο της συναδελφικής μας ταυτότητας. Στεκόμαστε δίπλα στη Ζέτα Δούκα και σε οποιαδήποτε σπάει τον κύκλο της βίας και της σιωπής. Καλούμε όλες και όλους να σπάσουν τη σιωπή και είμαστε εδώ για να προασπίσουμε και να δημιουργήσουμε αυτό που οραματιζόμαστε. Είμαστε ήδη σε μια νέα εποχή» τονίζεται σε ανάρτηση της παράταξης στο Facebook.

Τη συμπαράστασή τους στη Ζέτα Δούκα εκφράζουν με ανάρτησή τους και οι SupportArtWorkers προσθέτοντας: «Σας καλούμε να πάψουμε να θεωρούμε τις έννοιες της ‘διασημότητας’, της ‘αυθεντίας’, της ‘διάνοιας’, του ‘ταλέντου’ ως διαβατήριο άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας απέναντι στους ‘λιγότερο διάσημους’, ‘λιγότερο ταλαντούχους’, ‘λιγότερο εμπορικούς’.

Γνωρίζουμε ότι οι καλλιτέχνες μαστίζονται από την ανεργία και ότι αυτό αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους μοχλούς άσκησης κάθε είδους εξουσίας εναντίον τους, είτε αυτή αφορά αυτούσια την καλλιτεχνική επιλογή, είτε τους οικονομικούς όρους εργασίας, είτε ακόμη εδράζεται σε ανάρμοστους σεξουαλικής φύσεως και άλλους εκβιασμούς».

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη στη Ζέτα Δούκα και στην Κατερίνα Γερονικολού

Μιλώντας στο Happy Day ο Γιώργος Κιμούλης, μετά τις καταγγελίες που έκανε η Ζέτα Δούκα στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Γερονικολού για τον ίδιο, διέψευσε όσα καταγγέλλονται.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική. Αντί να βγω εγώ, να βγει εκείνη; Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, μπορεί να ήταν πράξη του να της δείξω ότι είναι και αυτή πρωταγωνίστρια. Μπορεί, δεν ξέρω. Τι; Να απέφευγα να μιλήσω στον κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε αρχικά ο Γιώργος Κιμούλης για τη Ζέτα Δούκα.

Για την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει… Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις