Με κομμένη την ανάσα άκουγαν οι τηλεθεατές τον παρουσιαστή Τάσο Δούση να περιγράφει στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, να περιγράφει την συγκλονιστική περιπέτεια που έζησε ως πολεμικός ανταποκριτής στο Πακιστάν, η οποία παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έζησε μια εικονική εκτέλεση από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

«Έχω βρεθεί σχεδόν σε όλες (τις εμπόλεμες ζώνες), Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Ιράν. Εγώ ξεκίνησα ως απλός ανταποκριτής ελεύθερου ρεπορτάζ, δημοσιογράφος του δρόμου. Με την πάροδο των ετών έγινα πολεμικός ανταποκριτής και πέρασα συγκλονιστικά χρόνια στη ζωή μου. Για να καταλάβεις έχω μείνει 6 μήνες στο Πακιστάν, την περίοδο του 2000. Έχω ζήσει την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου, τότε στο Πακιστάν, όταν περάσαμε μέσα στο Αφγανιστάν. Ήταν η πιο σκληρή στιγμή της ζωής μου», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Τάσος Δούσης, η περιπέτεια αυτή, του άλλαξε όλη τη ζωή του και τότε σταμάτησε να εργάζεται ως πολεμικός ανταποκριτής, άφησε την ελεύθερη δημοσιογραφία και στράφηκε στις ταξιδιωτικές εκπομπές. «Ήμασταν 6 μήνες στο Πακιστάν και ξαφνικά ανοίγουν τα σύνορα και μπαίνουμε στο Αφγανιστάν. Ήμασταν μια μεγάλη πομπή δημοσιογράφων, όπου περνάγαμε και πηγαίναμε στην Καμπούλ. Τότε για κάποιον λάθος λόγο, μείναμε σε ένα αυτοκίνητο. Και έτσι όπως πηγαίναμε έπεσε πάνω μας ένας Αφγανός και λέει “Σταματήστε, παρακάτω σκοτώνουν δημοσιογράφους”.

»Συνεχίσαμε να πηγαίνουμε και εκεί που πηγαίναμε, ξαφνικά πέσαμε σε ενέδρα, μας σταματάνε μια ομάδα Ταλιμπάν και ξαφνικά παίρνουν το κλειδί του αυτοκινήτου. Στήνονται περιμετρικά μας, με πετάνε έξω από το αυτοκίνητο, με στήνουν και μου λένε “Κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις!”. Ο αλήτης ο Ταλιμπάν πάτησε και τη σκανδάλη. Χωρίς πλάκα, για μήνες ολόκληρους τσιμπιόμουν για να δω αν είμαι ζωντανός. Είχαν σκοτώσει πριν από εμάς τέσσερις δημοσιογράφους».

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του

Ο παρουσιαστής μίλησε για την ταξιδιωτική του εκπομπή «Εικόνες», στην απουσία των 15 ετών από την τηλεόραση και την επιστροφή του μέσα από τη συχνότητα του OPEN. Ο ίδιος μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να γίνει επιχειρηματίας – εκδότης για να μπορεί να κάνει ότι θέλει επαγγελματικά, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

«Τα πράγματα τα παίρνω πλέον χαλαρά, έχει αλλάξει όλη η φιλοσοφία μου και επειδή έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα τώρα κάνω το απίθανο κέφι μου. Και τα ταξίδια που κάνω είναι ένα προσωπικό κέφι που το μοιράζομαι με τους τηλεθεατές μου. Δεν έχω αγωνία τι θα γίνει, πώς θα γίνει και αν θα γίνει, Το κάνω με τον ίδιο τρόπο αλλά μέσα από τη δική μου ψυχοσύνθεση, έχω αλλάξει επίπεδο», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις