Ο Μάθιου ΜακΚόναχι Matthew McConaughey τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας.

Ο βραβευμένος ηθοποιός δήλωσε στο talk show στο YouTube The Carlos Watson Show ότι ο κόσμος έχει μπερδευτεί με όλα όσα συμβαίνουν και έφερε σαν παράδειγμα τη χρήση μάσκας για να υποστηρίξει ότι στην κοινωνία έχει επέλθει διχασμός. Συγκεριμένα είπε ότι: «Νομίζω ότι το καλύτερο παράδειγμα, κατά τη γνώμη μου, φέτος είναι η καταραμένη διαφωνία για τις μάσκες, που πολιτικοποιήθηκαν».

Matthew McConaughey and Anne Hathaway in Interstellar (2014)

«Δεν πιστεύω ότι φοβάστε πραγματικά αυτό το μικρό πράγμα από βαμβάκι. Δεν πιστεύω ότι πραγματικά αισθάνεστε ότι αφαιρεί την ταυτότητά σας και την ελευθερία σας. Πρόκειται για βραχυπρόθεσμη ταλαιπωρία που θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ελευθερία», καταλήγοντας ότι: «Δεν υπάρχουν δεδομένα που να λένε ότι δεν είναι καλή. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να λένε ότι είναι επιβλαβής».

H αλήθεια είναι ότι ολόκληρος ο πλανήτης δεν γνωρίζει με βεβαιότητα εάν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι θα τη φοράμε για πολύ καιρό ακόμα. Σύμφωνα και με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), παρατηρήθηκε το γεγονός ότι τον τελευταίο ένα χρόνο δεν ταλαιπωρήθηκαν οι περισσότεροι άνθρωποι από ένα κρυολόγημα ή κάποια μορφή γρίπης. Μπορούμε να το διαπιστώσουμε και στην καθημερινότητα μας. Επισημαίνουμε ότι δεν αναφερόμαστε στη μόλυνση του ιού Covid – 19. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως, ο χρόνος δείχνει πάντα πόσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος σε ορισμένες εξειδικευμένες καταστάσεις (ασφυκτικά πιεστικές καμιά φορά) που αντιμετωπίζει.

Ο γνωστός ηθοποιός επέκρινε όσους διαφωνούν με τη χρήση μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο ίδιος επέμεινε ότι η χρήση μάσκας δεν αφαιρεί την ταυτότητα και την ελευθερία. Για το αν οι απόψεις του τη δεδομένη στιγμή (πολλούς μας βρίσκουν σύμφωνους) είναι καθαρά δικοί του προβληματισμοί ή ένα είδος πολιτικής, δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο, φήμες κάνουν λόγο ότι ο Μάθιου ΜακΚόναχι, θα διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη του Τέξας.

Marion Cotillard in Contagion (2011)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις