Νίκος Πορτοκάλογλου: Ο μουσικός μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τους Φατμέ, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και την οικογένειά του

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων στη μουσική σκηνή.

Αρχικά δήλωσε ότι μπορεί να μην είχε ασχοληθεί ποτέ με τη μουσική, αν δεν υπήρχε ο Σαββόπουλος. Όπως εξομολογήθηκε, ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική ήταν επειδή όπως είπε: «Πήγα κόντρα στον εαυτό μου και στις ανασφάλειές μου να ανέβω στη σκηνή».

«Οι γονείς μου ζορίστηκαν να αποδεχθούν ότι θα γίνω τραγουδιστής» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πορτοκάλογλου ο οποίος αποκάλυψε πως είχε μία κλίση στη ζωγραφική και προσπάθησε να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική ή τη ζωγραφική αλλά τελικά κατάλαβε πως το μόνο που του πήγαινε ήταν να είναι μουσικός

Συνεχίζοντας την αναδρομή στην καριέρα του ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός παραδέχθηκε πως «δεν ξέρω αν θα γινόμουν μουσικός αν δεν υπήρχε ο Σαββόπουλος».

Μίλησε επίσης, για το θρυλικό συγκρότημά του, τους «Φατμέ». «Μετά τη διάλυσή τους, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Είχα και φίλους μου που είχαν πάει στην Πάρο και είχαν ανοίξει μαγαζιά και σκέφτηκα μέχρι κι αυτό. Τότε έγραψα το τραγούδι “τα καράβια μου καίω”. Για αυτή την εσωτερική πάλη που είχα για τα επαγγελματικά μου, γράφτηκε το τραγούδι αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκινητική ήταν όμως και η αναφορά στην απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. «Δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο, όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις κι εσύ και ο άλλος για τον δικό του στόχο. Θυμάμαι πολύ καλά πως την προηγούμενη συνέντευξη την είχαμε κάνει μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αυτό που συνέβη με τον Λαυρέντη, συνέβη, γιατί στην πραγματικότητα βρεθήκαμε, μετά από σχεδόν 40 χρόνια παράλληλης πορείας. Σε μία φάση ωριμότητας, που δεν είχαμε πια την πρεμούρα να αποδείξουμε κάτι ο ένας στον άλλον. Οπότε, έγινε ένα μαγικό πράγμα εκείνη την χρονιά. Μου λείπει πολύ», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για την οικογένειά του και την κόρη του που ήρθε 11 χρόνια μετά τον γιο του, δήλωσε: «Είχαμε πάρει απόφαση ότι δεν θα κάνουμε δεύτερο παιδί και ήρθε με το έτσι θέλω».

«Η οικογένειά μου είναι για εμένα ο μεγαλύτερος θησαυρός και η πιο μεγάλη επιτυχία μου. Η σύζυγός μου μου κάνει αμείλικτη κριτική. Είμαι από τους βιαστικούς που παντρευτήκαμε στα 25. Του χρόνου θα κλείσουμε 40 χρόνια γάμου. Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα. Χωρίς κανένα δισταγμό», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις