Ο Διαμαντόπουλος στη Σκαβολίνι
Στην ιταλική Σκαβολίνι του Πέζαρο θα συνεχίσει την καριέρα του, ως το τέλος της χρονιάς, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Η συμφωνία του διεθνούς άσου οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Οπως άφησε να εννοηθεί, μάλιστα, ο παίκτης το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει σε ομάδα της Α1. Αυτή πιθανώς θα είναι ο Αρης, ο οποίος ήδη πολιορκεί έντονα τον νεαρό και μάλιστα λέγεται ότι προτίθεται να μεσολαβήσει ακόμα και ο Νίκος Γκάλης! Τώρα πάντως δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα, γιατί στο εσωτερικό μέτωπο οι μετεγγραφές, εν μέσω της περιόδου, απαγορεύονται.
Η Σκαβολίνι (12η στο καμπιονάτο με 8-11 σε 19 αγώνες) που πρόσφατα είδε τους δυο Αμερικανούς να...την αφήνουν στα κρύα του λουτρού πρόσθεσε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στο δυναμικό της και μια νέα σελίδα ανοίγει για τον νεαρό άσο με θέα το ιταλικό πρωτάθλημα. Θεωρητικά δεν είναι και η ποιοτίκότερη ομάδα στην οποία θα μπορούσε να πάει ο Διαμαντόπουλος, ωστόσο οι παράγοντες της ομάδας του Πέζαρο τον διαβεβαίωσαν πως θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής δίπλα στον Σέρβο Μπέριτς, ενώ ταυτόχρονα τον ενημέρωσαν πως θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της. Λέγεται μάλιστα πως ήδη συμφώνησαν με τον Αμερικανό σέντερ Πολ Γκραντ. Ετσι κι αλλιώς πάντως ήταν και άλλα πράγματα που μέτρησαν στην επιλογή του διεθνούς γκαρντ. «Μεγάλωσα βλέποντας τη Σκαβολίνι να παίζει σε μεγάλα παιχνίδια κι έτσι η πρότασή της ήχησε καλά στα αυτιά μου», λέει εξηγώντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο γιατί προτίμησε να πάει στο Πέζαρο και όχι στη Νάπολι του παλιού του προπονητή Αντρέα Ματσόν, που επίσης είχε ενδιαφερθεί, ή κάποιων ισπανικών ομάδων: «Δεν μπορούσα να περιμένω κάποιες ομάδες από την Ισπανία, όπως η Βαλένθια, γιατί εκτός των άλλων υπάρχει και μια διαδικασία για να πάρω το letter of clearance. Ελπίζω να βοηθήσω τη Σκαβολίνι να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να βρω την ηρεμία μου. Το Πέζαρο είναι μπασκετική πόλη και το μόνο που θα έχω στο μυαλό μου θα είναι το μπάσκετ». Στην Σκαβολίνι αγωνίζεται από φέτος και ο Κόρεϊ Αλμπάνο που πέρσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντόπουλος γίνεται ο τέταρτος διεθνής που φεύγει, φέτος, στο εξωτερικό μετά τους Χατζηβρέττα-Παπαλουκά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Σιγάλα (Γρανάδα).
Παραιτήθηκε ο Γερασιμίδης
Την ίδια ώρα ο Σάκης Γερασιμίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωνε την παραίτηση τη δική του από την θέση του προέδρου της ΚΑΕ Πανιώνιος και ολόκληρου του ΔΣ. Ο κ. Γερασιμίδης έκανε λόγο για πόλεμο που δέχθηκε από την διοίκηση του ερασιτέχνη, έδωσε τις δικές του απαντήσεις για την πορεία της ομάδας μετά τα τελευταία γεγονότα και οι Νεοσμυρνιώτες πλέον αναζητούν διάδοχη λύση. Στις 14 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης, την οποία θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης.
Η κίνηση αυτή Γερασιμίδη ήταν μάλλον ένα «τρικ» για να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο, παρά ουσίας, καθώς μετά την αίτηση προς το Πρωτοδικείο για την ειδική εκκαθάριση της ΚΑΕ θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς με βάση τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις η νυν διοίκηση να παραιτηθεί. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 11 Μαρτίου και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει δεκτή. Σε αυτή την περίπτωση, πάντα βάσει του νόμου, η διοίκηση της ΚΑΕ θα επανέλθει στα χέρια του Γερασιμίδη!
Ο Σάκης Γερασιμίδης επιχείρησε πρώτα μια αναδρομή στα γεγονότα από την αρχή της σεζόν που οδήγησαν στην υπάρχουσα κατάσταση και ακολούθως εξέθεσε τους λόγους της παραίτησης του ΔΣ: «Η δική μου αίσθηση είναι ότι η παρούσα διοίκηση «αδειάστηκε» σε μία εποχή που γενικότερα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Για εννέα ομάδες, το ποσό των τηλεοπτικών έως πριν από λίγο καιρό, ήταν 10 εκατομμύρια δραχμές. Εμείς στηρίξαμε και θα στηρίζουμε όπως μπορούμε τον Πανιώνιο, κι εφόσον το ζητήσει ο Δήμαρχος, θα είμαστε πλάι σε αυτήν την προσπάθεια.
Οι λόγοι για τους οποίους φεύγουμε, είναι δύο: Πρώτον, με προσπάθειες της διοίκησης της ΚΑΕ έως το Μάιο του 2003 θα μπουν 182 εκατομμύρια δραχμές μέσω της ΚΑΕ και 133 εκατομμύρια δραχμές μέσω του ερασιτέχνη, χρήματα με τα οποία μπορεί να πληρωθεί η ομάδα, οι προπονητές και όλοι όσοι εργάζονται για την ΚΑΕ.
Δεύτερον ζητήθηκε να απομακρυνθεί ο πρόεδρος και η διοίκηση και εμείς δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει ο σύλλογος και το καλύτερο για την ομάδα και ξέρουμε πως μόνο έτσι, όπως γνωρίζουμε, θα πληρωθεί η ομάδα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν φεύγουμε ούτε λόγω του Διαμαντόπουλου, ούτε γιατί δεν πιστεύουμε στην ομάδα. Από εδώ και εμπρός, η ομάδα θα λειτουργήσει σε νέα πρότυμα και σε αυτήν την ομάδα εμείς δεν θα έχουμε συμμετοχή και άποψη, είναι πλέον άλλων η ευθύνη να την «τρέξουν» έως το τέλος».
Ο κ. Γερασιμίδης υποστήριξε ότι πέρυσι υπήρξε μείωση του ανοίγματος της ΚΑΕ κατά 50% και παράλληλα τόνισε πως η αιτία για την τωρινή δεινή κατάσταση εντοπίζεται στο ότι η ΚΑΕ εισπράττει τον Ιανουάριο χρήματα που έπρεπε να εισπράξει τον Οκτώβριο: «Εάν γνωρίζαμε ότι όλα όσα μας υποσχέθηκαν τον Οκτώβριο θα γίνονταν πράξη τον Ιανουάριο, ούτε το Γιώργο Διαμαντόπουλο θα κρατούσαμε ούτε τον Τζον Γουάλας θα παίρναμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση του Γιώργου Διαμαντόπουλου τόνισε: «Η παραμονή του Γιώργου Διαμαντόπουλου δεν ήταν μία απλή, λογιστική πράξη για να δούμε τα έσοδα και τα έξοδά μας. Αποδεικνύεται ότι εφόσον λειτουργούσαν τα πράγματα όπως θα έπρεπε, το θέμα του Γιώργου δεν θα υπήρχε. Εμείς περιμέναμε τον Οκτώβρη να εξασφαλίσουμε τα χρήματα κι όχι στις 2 Ιανουαρίου, για αυτό και δεν εκχωρήσαμε έσοδα. Δεν έγινε καλός χειρισμός της υπόθεσής του με αποτέλεσμα να χάσει ο παίκτης κάθε προσδοκία. Η πρόταση της Ταού για την απόκτησή του ήλθε τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα Κυπέλλου με το Ηράκλειο. Είδαμε ότι η ομάδα είχε ανάγκη το Γιώργο και δεν τη συζητήσαμε. Γιατί με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, επαναλαμβάνω, δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τον Διαμαντόπουλο».
Ο Πανιώνιος φέρνει Μποτσέφσκι
Ο 30άχρονος σέντερ από την ΠΓΔΜ Ντούσαν Μποτσέφσκι δοκιμάζεται από το απόγευμα της Τρίτης στον Πανιώνιο. Ο Μποτσέφκσι, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στη Ζαντάρ, έχει ύψος 2.10 και θα ακολουθήσει την αποστολή για το τουρνουά της Κω (24 και 25 Ιανουαρίου). Εφόσον ικανοποιήσει, θα αποκτηθεί.
Ολοκληρώνει εξάλλου τις ιατρικές εξετάσεις ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Τζερόντ Χέντερσον και εκτός απροόπτου πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο έως το τέλος της σεζόν. Θα αντικαταστήσει τον Τζον Ουάλας, ο οποίος αποτελεί παρελθόν.