Ο «μια ζωή σύμβουλος» Γ. Λούλης και οι προβλέψεις του «κουβά»

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Γιάννης Λούλης βγάζει ένα ακόμα βιβλίο από τα πολλά που έχει εκδώσει. Και με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα πως το νέο του πόνημα από τις εκδόσεις Καστανιώτη έχει τίτλο: «Η τέχνη της επικοινωνίας, μια ζωή σύμβουλος».
Στρατηγική, πολιτική επικοινωνία, μεσαίος χώρος το βιβλίο όπως λέει ο ίδιος είναι αυτοβιογραφικό με στιγμές από τη μακρά επαγγελματική του διαδρομή στο χώρο της επικοινωνίας κτλ κτλ.
Επειδή έχουμε πει πως εμείς οι μεγάλοι άνθρωποι λειτουργούμε κάπως με το θυμικό οφείλω με καθαρή συνείδηση να πω πως ο «μια ζωή σύμβουλος» Γ. Λούλης χαρακτηρίζεται από τις λεγόμενες προβλέψεις «του κουβά».
Είκοσι και πλέον χρόνια μετά ο κ. Λούλης περιφέρει τα περί «μεσαίου χώρου» που ξαφνικά ξεχάστηκαν όταν έμεινε εκτός του νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος. Όταν δηλαδή η ΝΔ έγινε «φθαρμένο προϊόν».
«Είναι ένα φθαρμένο τρίτης κατηγορίας υλικό που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τσίπρα» είχε πει σε μία συνέντευξή του το 2015. Και μιας και είπα «Τσίπρας» θυμάμαι τον «μια ζωή σύμβουλο» Γ. Λούλη να πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη για τις επιλογές που είχε κάνει στα οικονομικά υπουργεία της ΠΦΑ. Την ιστορία τη ζήσατε όλοι, φαντάζομαι.
Αφού ευχηθώ το νέο βιβλίο να είναι καλοτάξιδο για τον κ. Λούλη, του οποίου το βιογραφικό είναι εξόχως εντυπωσιακό, να θυμίσω μόνο πως μία από τις πλέον εξαιρετικές του πολιτικές αναλύσεις ήταν όταν η ΝΔ μετά τον Σαμαρά, πήγαινε σε εκλογές και ο ίδιος που στήριζε ανοιχτά τον Μεϊμαράκη, είχε διαπιστώσει δημοσίως ότι τον «μεσαίο χώρο τον έχει αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ...».