Κορονοϊός ΗΠΑ: Με φόντο τη δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μελάνια Τραμπ ανάρτησε στα social media μια selfie της στην οποία φορά μάσκα προστασίας από τον φονικό ιό. Γίνεται έτσι το πρώτο μέλος της οικογένειας Τραμπ που εμφανίζεται δημόσια με μάσκα εν μέσω της πανδημίας.

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει στην ανάρτησή της: «Καθώς το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) μελετά την εξάπλωση του κορονοϊού, συνιστά τον κόσμο να φορά υφασμάτινη μάσκα σε δημόσιες εμφανίσεις, όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι δύσκολο να επιτευχθεί». «Θυμηθείτε, αυτό δεν αντικαθιστά την σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης» συμπληρώνει.

Η ανάρτηση στο twitter έρχεται λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος αναδημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την Μελάνια Τραμπ να κρατά μια μάσκα στα χέρια της, αναφέροντας τις κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ για τον έλεγχο και την πρόληψη των ασθενειών.

Η νέα αυτή εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ με μάσκα προσώπου ακολουθεί τις οδηγίες που έχει δώσει το CDC για το κοινό. Στις 3 Απριλίου, οι συστάσεις άλλαξαν και οι ειδικοί προτείνουν στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προσώπου όταν βγαίνουν σε δημόσιο χώρο, εν μέρει για να εμποδίσουν την διάδοση του ιού μέσω εκείνων που είναι ασυμπτωματικοί. Οι αρχικές κατευθυντήριες οδηγίες κατά την έναρξη της πανδημίας ήταν ότι οι μάσκες προσώπου δεν ήταν απαραίτητες για το ευρύ κοινό για την αποφυγή της νόσησης. Όταν μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τόνισε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές ήταν προαιρετικές. «Επιλέγω να μην το κάνω» είχε δηλώσει τότε ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως δεν θα φορέσει ο ίδιος μάσκα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξεταστεί τουλάχιστον δύο φορές για τον κορονοϊό – και τα δύο τεστ ήταν αρνητικά, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο – όπως επίσης και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Η Μελάνια Τραμπ έχει,επίσης εξεταστεί και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, ήταν αρνητική.

Πάντως, μέσα σε λίγα λεπτά από την αρχική ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του CDC, η πρώτη κυρία δημοσίευσε για πρώτη φορά στον λογαριασμό της στο Twitter την σημασία του να φορά κανείς μάσκα. «Ζητώ από τον καθένα να πάρει σοβαρά την κοινωνική αποστασιοποίηση και να φοράει μάσκα προσώπου», έγραψε επαναλαμβάνοντας το μήνυμά της και την περασμένη Κυριακή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις