Όπως θα δείτε από το βίντεο, ο χοίρος είχε ενσωματωμένη κάμερα αφού επρόκειτο για γύρισμα ντοκιμαντέρ του BBC. Συγκεκριμένα, η κάμερα «μεταμφιεσμένη» ως άγριος χοίρος, μπόρεσε να κινηματογραφήσει αρσενικούς δράκους Komodo στο κυνήγι θηλυκών συντρόφων στο Komodo της Ινδονησίας.

Αλλά το ρομπότ τους πλησίασε και οι σαύρες μήκους τριών μέτρων αποφάσισαν να δώσουν μάχη με το μικρό γουρούνι. Πλάνα από τον κατασκοπευτικό χοίρο δείχνουν ότι οι δράκοι Κομόντο επιτίθενται στο ρομπότ, με την ανθεκτική κάμερα να συνεχίζει να ηχογραφεί παρά την πτώση και την κατάρρευση.

Μάλιστα, η κρυφή κάμερα καταφέρνει ακόμη και να γυρίσει μέσα στο στόμα ενός δράκου Κομόντο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μάχης. Ο δράκος Κομόντο προσκολλάται στο ρύγχος του κατασκοπευτικού χοίρου, επιτρέποντας στην κάμερα να δει το στόμα της σαύρας, το οποίο είναι γεμάτο με δηλητήριο και τοξικό σάλιο με 50 τύπους θανατηφόρων βακτηρίων.

Ο «κατάσκοπος» χοίρος επίσης κατέγραψε δύο αρσενικές σαύρες που πολεμούν μεταξύ τους για μια γυναίκα καθώς η σεζόν είναι σε εξέλιξη στο νησί.

Τα αρσενικά δείχνουν τη δύναμή τους παλεύοντας και τελικά ο κερδισμένος παίρνει το θηλυκό.

Τι είναι οι δράκοι του Κομόντο

Ο Δράκος του Κομόντο είναι μία μεγάλη σαύρα, η οποία κατοικεί στα νησιά γύρω από την Ινδονησία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου, αφού μερικές φορές μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος, ενώ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς είναι γνωστό ότι επιτίθεται και καταβροχθίζει κυριολεκτικά οποιοδήποτε έμβιο ον, ακόμα και ανθρώπους.

Συναντάται στα νησιά Κομόντο, Ρίνκα, Φλόρες, Γκίλι Μοτάνγκ και Γκίλι Ντασάμι. Ανήκει στους βαράνους.