Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έπεσε στο πάτωμα του γραφείου του στην Ντάουνινγκ Στριτ για να κάνει κάμψεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Mail, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή, ώστε να δείξει ότι είναι «γεμάτος ενέργεια», λίγους μήνες μετά την νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω κορονοϊού.

Γνωστός για ακροβατικά που έκανε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του υπέρ του Brexit και ως δήμαρχος του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συνέντευξη στη βρετανική ταμπλόιντ για να αποκαλύψει σχέδια δαπανών σε υποδομές για να βοηθήσει τη Βρετανία να «ανακάμψει» μετά το lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Ωστόσο, ο Βρετανός ηγέτης ήθελε να απαντήσει και να διαψεύσει τις φήμες ότι η υγεία του επιδεινώθηκε μετά την νοσηλεία του σε ΜΕΘ τον Απρίλιο μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό.

«Είμαι τόσο ακμαίος όσο ένα μπουλντόγκ», είπε ο Τζόνσον. «Θέλετε να κάνω μερικές κάμψεις για να σας δείξω πόσο σε φόρμα είμαι;», ρώτησε ο πρωθυπουργός και ντυμένος με πουκάμισο και γραβάτα, έπεσε στο πάτωμα για να κάνει κάμψεις.

«Η χώρα πρόκειται να ανακάμψει, και σίγουρα νιώθω γεμάτος ενέργεια. Ποτέ δεν ένιωθα καλύτερα», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Θετικός στον κορoνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον [vid]

Όταν ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ασθενεί

Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ανακοινωσει ο ίδιος τις ειδήσεις στο Twitter την Παρασκευή το πρωί: «Τις τελευταίες 24 ώρες έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και έχω διαγνωστεί θετικός για κορονοϊό. Είμαι τώρα αυτοαπομονωμένος, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής προσπάθειας μέσω βίντεο-διάσκεψης καθώς καταπολεμούμε αυτόν τον ιό. Μαζί θα το πατάξουμε κι αυτό. #Μένουμε σπίτι. Σώζουμε ζωές».

Ο Τζόνσον ενώ στην αρχή είχε αντιμετωπίσει με παθητική πολιτική την εξάπλωση της πανδημίας, στη συνέχεια ανακοίνωσε σκληρά μέτρα προειδοποιώντας τους πολίτες πως θα χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα νωρίτερα από το αναμενόμενο».