Εξάντλησαν όλη την εξυπνάδα τους σε μια… πίτσα, δύο πιτσαδόροι που κλήθηκαν να ετοιμάσουν το αγαπημένο έδεσμα για μια οικογένεια. Συγκεκριμένα, οι δύο εργαζόμενοι της αλυσίδας, Little Caesars, στην πόλη Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, θεώρησαν ιδιαίτερα έξυπνο να φτιάξουν πίτσα με πεπερόνι σε σχήμα σβάστικας…

Η πίτσα αγοράστηκε από ένα ζευγάρι, τον Τζέισον και τη Μίστι Λάσκα, από το τμήμα «grab-and-go», στο οποίο ο πελάτης δεν παραγγέλνει την πίτσα της προτίμησης του αλλά αγοράζει από αυτές που έχει ήδη ετοιμάσει το κατάστημα. Το ζευγάρι μόλις έφτασε σπίτι διαπίστωσε πως στην πίτσα τους υπήρχε το ναζιστικό σύμβολο.

Η διεύθυνση του καταστήματος, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς ισχυρίστηκε πως ήταν ένα αστείο μεταξύ των εργαζομένων, που από λάθος έφτασε στα χέρια πελατών. Το ζευγάρι μιλώντας στο κανάλι 5 του Κλίβελαντ, εξήγησαν πως παρέλαβαν την πίτσα από το τμήμα. «Τους ρώτησα τι πίτσες τους έχουν περισσέψει και μου απάντησαν πως έχουν μια πεπερόνι και μια μαργαρίτα. Ζήτησα λοιπόν και πήρα την πεπερόνι», εξήγησε ο Τζέισον Λάσκα.

Όπως ήταν αναμενόμενο μόλις το ζευγάρι έφτασε σπίτι και άνοιξε το κουτί, είδε με λύπη τη δυσάρεστη έκπληξη. Η Μίστι Λάσκα χωρίς να χάσει χρόνο αποθανάτισε την πίτσα-σβάστικα με το κινητό της και αμέσως ανέβασε την φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι δύο υπάλληλοι απολύθηκαν άμεσα. Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ανακοίνωση της εταιρείας Little Caesars που καταδικάζει τον ρατσισμό και επιβεβαιώνει την απόλυση των υπαλλήλων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για περαιτέρω σχόλια. Η πελάτισσα και ο σύζυγός της δήλωσαν στο Reuters ότι αισθάνονται πως η απόλυση των υπαλλήλων δεν τους ικανοποίησε δεδομένης της σοβαρότητας του «αστείου», αλλά δεν ήταν σίγουροι τι άλλη ενέργεια θα μπορούσε να γίνει. «Αυτό το είδος μίσους εξαπλώνεται και δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Και αυτό εξηγεί γιατί ο κόσμος διχάζεται τόσο πολύ», πρόσθεσε. «Σήμερα μια τέτοια χειρονομία είναι εντελώς απαράδεκτη. Ελπίζω οι δύο υπεύθυνοι να πήραν ένα πολύτιμο μάθημα από αυτό. Διαδώστε την αγάπη, όχι το μίσος.» ανέφεραν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις