Μια εξαιρετικά σπάνια κίτρινη χελώνα εντόπισαν οι κάτοικοι της περιοχής Balasore στην Ινδία την Κυριακή με το σχετικό βίντεο, να γίνεται viral αφού το περίεργο ζώο και λογω μεγέθους μοιάζει περισσότερο με λεμόνι παρά με ερπετό. Η χελώνα παραδόθηκε σε δασικούς υπαλλήλους και οι ειδικοί της άγριας ζωής ισχυρίζονται ότι είναι πιθανώς μια αλμπίνο μετάλλαξη μιας κοινής χελώνας. Ο αλμπινισμός είναι ένας τύπος γενετικής διαταραχής όπου υπάρχει μικρή ή καθόλου παραγωγή χρωστικής ουσίας στο δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά, ή ακόμα στη γούνα και τα φτερά των ζώων.Σύμφωνα με το National Geographic, ο αλμπινισμός είναι σπάνιος, αλλά μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά ζώα.

Μερικά ζώα αλμπίνο μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολίες στη διαβίωσή τους στην φύση. Τα ζώα που δεν είναι θηλαστικά, όπως η χελώνα, μπορούν επίσης να είναι αλμπίνο, αλλά μπορεί να μην φαίνονται εντελώς λευκά επειδή παράγουν άλλες χρωστικές εκτός από τη μελανίνη. Σε συνέντευξή του στο Asian News International (ANI), ο φύλακας άγριας ζωής Bhanoomitra Acharya είπε ότι ήταν ένα μοναδικό εύρημα. «Αυτή η χελώνα που διασώθηκε έχει κίτρινο κρανίο και σώμα. Πραγματικά είναι πολύ σπάνια. Δεν έχω δει ποτέ τέτοια χελώνα στη ζωή μου», είπε. Το μικροσκοπικό πλάσμα ονομάστηκε «Little Alby».

Μια άλλη σπάνια χελώνα εντοπίστηκε επίσης πρόσφατα στην περιοχή, ανέφερε το πρακτορείο ANI. Τον περασμένο μήνα, μια χελώνα Trionychidae, με μαλακό κέλυφος που συνήθως βρίσκεται στην Αφρική, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, εντοπίστηκε από έναν ψαρά. Η χελώνα απελευθερώθηκε αργότερα πίσω στην περιοχή όπου βρέθηκε, σύμφωνα με το ANI.

Άλλοι ειδικοί επισημαίνουν πως πλάσματα αυτού του είδους μπορεί να βρεθούν στο Πακιστάν, στη Σρι Λάνκα, την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και την Μιανμάρ. Το ερπετό είναι παμφάγο και συνήθως καταναλώνει σαλιγκάρια, βατράχια και διάφορα φυτά. Να θυμηθούμε ότι μια από τις πιο σπάνιες χελώνες του κόσμου, μια θηλυκή μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ είχε πεθάνει πέρσι στον ζωολογικό κήπο Suzhou στη νότια Κίνα, αφήνοντας μόνο τρεις γνωστούς επιζώντες του είδους.