Οι χρήστες του Twitter στο Essex είδαν μια… παράξενη φωτογραφία για το πώς θα «κινηθεί» η κακοκαιρία στην περιοχή τους.

Ειδικότερα στο λογαριασμό του BBC Essex στο Twitter αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η τελευταία ενημέρωση του καιρού, με μια φωτογραφία για την κακοκαιρία. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν εστίασαν στις πληροφορίες για τον καιρό, αλλά στο σχήμα που είχε η κακοκαιρία αφού σε πολλούς έμοιαζε με σχήμα ανδρικού μορίου.

Η φωτογραφία έγινε viral στα social media και οι περισσότεροι χρήστες την ανήρτησαν επισημαίνοντας το σχήμα που φαίνεται να σχηματίζεται. Είναι μάλιστα εξόχως εντυπωσιακό πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε retweet σχεδόν 43.000 φορές, όπως αναφέρει η New York Post.

Πώς γίνεται, όμως, viral ένα tweet;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Μπρέιντι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υπάρχει συνταγή για να προκαλέσει κανείς τζέρτζελο στo Twitter.

Οι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 560.00 tweets που μιλούσαν για διάφορα θέματα, από την κλιματική αλλαγή έως τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Όπως φάνηκε, τα μηνύματα που περιέχουν συναισθηματικές και ηθικές λέξεις όπως «απληστία», «φόβος» και «καθήκον», αναμένεται πως θα αναπαραχθούν πιο εύκολα εντός της εφαρμογής μεταξύ των χρηστών που έχουν παρεμφερή ιδεολογία.

Η εκτίμηση τους ήταν πως η γλώσσα με έντονο συναισθηματικό ή ηθικό περιεχόμενο αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης των tweets κατά 20%. Θέλει προσοχή, όμως, καθώς τα μηνύματα δεν πρέπει να είναι ΜΟΝΟ τετοιου είδους, καθώς η απήχηση δεν θα είναι το ίδιο μεγάλη.

«Το περιεχόμενο που εξαπλώνεται περισσότερο είναι αυτό που συνήθως έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς οι χρήστες, οι ηγέτες και οι πολιτικές ελίτ μπορούν να πετύχουν αυξημένη επιρροή, αν δώσουν έμφαση στην ηθικότητα και στο συναίσθημα, όταν στέλνουν online μηνύματα» ανέφερε ο Μπρέιντι.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «παρόλο που αυτή η γλώσσα μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του μηνύματος μεταξύ των ομοϊδεατών του αποστολέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει την ίδια απήχηση και σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα».