Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το Big Brother από τις πρώτες ημέρες προβολής του. Τελευταία αφορμή για σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ένα κωμικό περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Κρητικιά δικηγόρο Άννα Μαρία Ψυχαράκη. Στο επεισόδιο που πρόβαλε ο ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, η παίκτρια φαίνεται να περιποιείται τα φυτά του σπιτιού.

Όπως είπε η ίδια: «Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με τα φυτά, γιατί είναι το μόνο ζωντανό στοιχείο εδώ μέσα, πέρα από τους ανθρώπους και θέλω να τα περιποιηθώ, εφόσον οι άλλοι δεν με αφήνουν να περιποιηθώ αυτούς. Προτιμώ τα φυτά, γιατί έχουν και αυτά ζωούλα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα να κάνω. Τα ποτίζω και πετάω τα ξερά φύλλα» είπε η ίδια στη δωμάτιο επικοινωνίας.

Μόνο που η ίδια δεν πρόσεξε ότι τα φυτά στο σπίτι είναι ψεύτικα! Όπως είναι λογικό, η γκάφα της δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες…

Διακοπή στο live streaming

Υπενθυμίζεται ότι στα κοινωνικά δίκτυα είχε προκληθεί σάλος για το σχόλιο παίκτη περί βιασμού. Συγκεκριμένα, ο Κρητικός, Αντώνης Αλεξανδρίδης, μιλώντας με συμπαίκτη του, είπε χαρακτηριστικά: “Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”. Ακολούθησαν και πολιτικές αντιδράσεις με την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και την αποχώρηση ορισμένων χορηγών από το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ. Μετά τις αντιδράσεις, το κανάλι και ο Big Brother επέβαλαν στον παίκτη την αποχώρηση από το παιχνίδι, ενώ διακόπηκε μέχρι νεωτέρας και η live μετάδοση 23 ώρες το 24ωρο μέσω διαδικτύου.

Παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του, έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 200 καταγγελίες για να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια ποινή.

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις