Η οικογένεια του 80χρονου Χάρι Χάρβεϊ αγωνιώντας για την τύχη του αγαπημένου τους, που δεν είχε δώσει σημεία ζωής, δήλωσαν την εξαφάνισή του στις Αρχές, στις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Ο ηλικιωμένος είχε χωριστεί από την ομάδα με την οποία έκανε πεζοπορία κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης στο Yorkshire Dales, στα βορειοανατολικά της Αγγλίας. Η Αστυνομία, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) και τα μέλη της ομάδας ορεινής διάσωσης πέρασαν τέσσερις μέρες αναζητώντας τον 80χρονο, ο οποίος είναι έμπειρος πεζοπόρος.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για να ζητηθεί η βοήθεια του κόσμου στην εύρεσή του, ένας φωτογράφος άγριας φύσης εντόπισε τον Χάρβεϊ και επικοινώνησε με τους διασώστες. Μέχρι να μαζέψω τον εξοπλισμό μου σκοτείνιασε, είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Tύπου, που μεταδόθηκε από το The Tan Hill Inn στο εθνικό πάρκο μέσω Facebook Live. Ο Χάρβεϊ είπε ότι αποφάσισε να περάσει στο «σχέδιο Β» βρίσκοντας κάπου ασφαλές μέρος για να στήσει τη σκηνή του.

When Harry Met The Telly. … 🙈😊. This is priceless. His story has literally gone around the World. All Harry wants is…

Gepostet von The Tan Hill Inn amSonntag, 13. September 2020

«Είχα τρεις πολύ καλές άγριες νύχτες σε σκηνή, ήμουν μόνος μου είχα όμως όλα όσα χρειαζόμουν», είπε. «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ όρεξη … και όταν πεινάω πρέπει να φάω κάτι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» ανέφερε ο Χάρβεϊ. Τώρα, πια η οικογένειά του γιορτάζει την επιστροφή του. Τέλος καλό όλα καλά…

Ο 80χρονος καταπονημένος αλλά χαρούμενος που έσμιξε με την οικογένειά του

Εξαφανίσεις ενηλίκων: Το SILVER ALERT, η τελευταία ελπίδα

Μέχρι το Μάρτιο του 2011 ο μόνος τρόπος για την αναζήτηση των αγνοούμενων ανθρώπων στην Ελλάδα, εκτός βέβαια από τη σημαντική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν οι προσπάθειες των συγγενών και φίλων που, εκτός από εξουθενωτικές και ψυχοφθόρες, ήταν και πολύ δύσκολο να έχουν σύντομα θετικό αποτέλεσμα.

Η υπηρεσία SILVER ALERT, με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της ΕΛ.ΑΣ., ήρθε να καλύψει αυτό το κενό για τους ηλικιωμένους (60+) που δεν καταφέρνουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Η κοινωνία ενεργοποιήθηκε, οι εθελοντές κινητοποιήθηκαν, ο συντονισμός των ερευνών απέδωσε, ώστε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αναζητήσεων να καταλήγει θετικά.

Η διαπίστωση όμως ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονταν και τα περιστατικά εξαφάνισης ενηλίκων ατόμων κάτω των 60 (19-59) ετών, αποκάλυψε ακόμη ένα κενό που υπήρχε για αυτές τις ηλικίες σε επίπεδο ενεργοποίησης των αντανακλαστικών της κοινωνίας και συντονισμού καθώς επίσης και συνεργασίας όλων των μέσων και φορέων αναζήτησης.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, έθεσε και πάλι στη διάθεση της κοινωνίας την τεχνογνωσία, τις εξειδικευμένες γνώσεις και το δίκτυο των εθελοντών και συνεργατών της υπηρεσίας SILVER ALERT και από το 2013 ξεκίνησε να καλύπτει και αυτή την ανάγκη και συνεχίζει μέχρι και σήμερα αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις