Ένα «πικάντικο» λάθος αναστάτωσε το Βατικανό και το πιο πιθανό είναι να αναζητήσουν κάποιον άλλον να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πάπα Φραγκισκου μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν… έφυγε ένα like από τον παπικό λογαριασμό για την 27χρονη Βραζιλιάνα Ναταλία Γκαριμπότο.

Αν και πολλοί πιστοί ισχυρίζονται ότι είναι «fake» το στιγμιότυπο που έχει αποτυπωθεί από screenshot και κάνει τον γύρο των social media που φαίνεται πως ο παπικός λογαριασμός στο Instagram δίνει την…. ευλογία του στην φωτογραφία με το 27χρονο μοντέλο να ποζάρει ως σέξι μαθήτρια.

Το πιθανότερο αν τελικά ισχύει η είδηση είναι ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού του Ποντίφικα είναι μεγάλος φαν της Γκαριμπότο και έκανε like απευθείας στη φωτογραφία, χωρίς να έχει μπει στον δικό του λογαριασμό με αποτέλεσμα να εκθέσει τον προκαθήμενο της Καθολικής εκκλησίας.

Ο λογαριασμός Instagram του Πάπα Φραγκίσκου διαθέτει 7,3 εκατομμύρια οπαδούς, οπότε ήταν αναπόφευκτο κάποιοι από τους πιστούς να εντοπίσουν το «franciscus», που είναι ο επίσημος λογαριασμός του Προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας στο Instagram, μεταξύ εκείνων που τους άρεσαν το…πικάντικο στιγμιότυπο.

Πάντως στον επίσημο παπικό λογαριασμό δεν φαίνεται πλέον να αρέσει η συγκεκριμένη φωτογραφία. Οι αντιδράσεις όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σταμάτησαν, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ο Πάπας είχε πέσει σε « παγίδα», ενώ υπήρχαν και αυτοί που το είδαν με χιούμορ και θυμήθηκαν δηλώσεις του Παπα Φραγκισκου υπέρ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το ότι είναι “θεϊκές απολαύσεις” το φαγητό και το σεξ” με κάποιους χρήστες να αστειεύονται για το αν ο Ποντίφικας επανεξετάζει και το αμάρτημα του αυνανισμού στον Καθολικισμό.