Η ουρά των ασθενοφόρων από την εφημερία που τελείωσε στον Ευαγγελισμό στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας, προκαλεί αίσθηση. Στη φωτογραφία που τράβηξε εργαζόμενη του νοσοκομείου και δημοσίευσε ο 902.gr, αποτυπώνεται σε μία εικόνα η ασφυκτική κατάσταση στο ΕΣΥ, η οποία δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, και οι 58 κλίνες ΜΕΘ – Covid του Ευαγγελισμού είναι γεμάτες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής έγιναν διακομιδές ασθενών στο Σισμανόγλειο.

Συνολικά, σε όλη την επικράτεια 4.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση την τελευταία εβδομάδα, από το 4,5% στο 6%.

Στα νοσοκομεία συγχωνεύονται κλινικές, ώστε να ελευθερωθούν κρεβάτια, για περιστατικά κορονοϊού, ενώ 40 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επίταξη γιατρών στην Αττική

Στην επίταξη ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, καθώς μέχρι χθες μόλις 61 γιατροί είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα με στόχο την εξεύρεση 206 γενικών γιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών στην Αττική».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις