Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ να γελάει δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος είναι ντυμένος με τη στρατιωτική του στολή με το ψηλό γούνινο καπέλο. Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε στα social media με μια λεζάντα που έλεγε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «έκανε πλάκα» στη βασίλισσα, ντυμένος ως φρουρός του ανακτόρου, με αποτέλεσμα η μονάρχης να ξεσπάσει σε γέλια μόλις παρατήρησε ότι στην πραγματικότητα ο σύζυγός της ήταν κρυμμένος κάτω από αυτό το καπέλο.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Η ιστοσελίδα Snopes έκανε έρευνα και αναζήτησε άρθρα εφημερίδων της εποχής εκείνης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Κρις Γιανγκ του Associated Press το 2003 σε μια τελετουργική ανασκόπηση των Γρεναδιέρων Φρουρών στο κάστρο Γουίνσδορ και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν γελούσε με τον πρίγκιπα Φίλιππο, αλλά με ένα απροσδόκητο σμήνος μελισσών που διέκοψε την τελετή.

Η εφημερίδα Windsor Star ανέφερε τότε ότι ένας πρώην λοχίας δέχτηκε επίθεση από μέλισσες, αλλά ήταν ο μοναδικός τραυματισμός. Η Edmonton Journal πρόσθεσε ότι εκλήθη ένας μελισσοκόμος για να απομακρύνει τα έντομα και πως η τελετή συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει φορέσει, στην πραγματικότητα, την τελετουργική αυτή στολή σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τελετών Trooping the Color, που γιορτάζονται δημόσια τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις