ΗΠΑ: Το συμβάν καταγράφηκε την Τρίτη 10 Μαΐου, όταν επιβάτης του αεροπλάνου απευθύνθηκε στον Πύργο Ελέγχου καθώς ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να το προσγειώσει.

Το μονοκινητήριο Τσέσνα είχε ακόμη έναν επιβάτη μέσα. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», ακούγεται να λέει, «Ο πιλότος μου λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πώς να πιλοτάρω αεροπλάνο».

Σύμφωνα με το CNN, ακολούθησε διάλογος μεταξύ του επιβάτη με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που τον καθοδήγησε από τον Πύργο Ελέγχου:

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», ακούγεται να λέει ο επιβάτης στον Πύργο Ελέγχου. «Ο πιλότος μου λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πώς να πιλοτάρω αεροπλάνο». Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, άρχισε να καθοδηγεί τον επιβάτη του αεροπλάνου το οποίο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα.

«Προσπαθήστε να διατηρήσετε οριζόντια τα φτερά και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε την κάθοδο. Σπρώξτε μπροστά το πηδάλιο και αρχίστε να κατεβαίνετε σιγά σιγά», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής στον επιβάτη.

Και συνέχισε: «Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτογραμμή είτε προς τον βορρά είτε προς το νότο και εμείς θα σας εντοπίσουμε». Αφού προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ελεγκτής ήταν τόσο περήφανος για τον εαυτό του και για τον επιβάτη που άρχισε να διηγείται τι έγινε σε κυβερνήτες άλλων αεροσκαφών που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

«Μόλις είδατε δυο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής σε έναν πιλότο πτήσης της American Airlines που περίμενε να απογειωθεί.

«Μου λες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο; Ω, Θεέ μου! Υπέροχη δουλειά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πιλότος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις