«Μένουμε Όρθιοι»: Στο σχετικό βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει «σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid 19: Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία».

«Ακούμε κάθε μέρα πόσα κρούσματα έχουν άλλες χώρες, δεν ακούμε όμως τι κάνουν για τους πολίτες τους αυτές οι χώρες, τι χρήματα δίνουν, τι ασφάλεια παρέχουν», αναρωτιέται μια γυναίκα που βρίσκεται κλεισμένη μέσα στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει, παρότι που σε πολλές χώρες οι προϋπολογισμοί αναδομούνται και μεγάλα οικονομικά πακέτα τίθενται σε ισχύ, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία του κορονοϊού.


Δείτε το βίντεο


Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και εκπροσώπους εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές, για τα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας που πλήττεται από την κρίση του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι επιδότησης της εργασίας κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη. Ουσιαστικά λέει στην Ευρώπη, θα σας απαλλάξω από το εργασιακό κόστος αν προχωρήσετε σε αναστολή συμβάσεων εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δυσμενή πραγματικότητα αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΕΚΑ και εργαζομένους.

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, όχι μονάχα δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία, προκείμενου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις. Ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη. Διαβάστε Αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις