Ραγκούσης vs Χρυσοχοΐδη: Αν και προκλήθηκε μεγάλος σάλος μρ το βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί από την Τρίτη στα social media, δείχνοντας άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά και μηχανή που χρησιμοποιείται για συνοδεία πολιτικών προσώπων ο ένας να πετάει κάτω και να χτυπάει μοτοσικλετιστή κι ο άλλος να εκφοβίζει πολίτη που πλησίασε για να τον υπερασπιστεί, επικρατεί αμήχανη σιωπή από την πλευρά του Μαξίμου.

Παρά τη βαρύτητα της πληροφορίας, δεν εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει, απλά οι κυβερνητικές πηγές απαντούσαν ότι έχουν “πλήρη άγνοια για το θέμα”, “δεν γνωρίζουμε τίποτα, υπάρχει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε εξέλιξη”.

(EUROKINISSI/√

Ερώτηση Ραγκούση σε Χρυσοχοΐδη
Τούτων δοθέντων, ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη μιλώντας για «προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την κυβέρνηση».

Αναφέρει πως, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 12.30 το μεσημέρι της 27ης Απριλίου, στη συμβολή των οδών Ξενίας και Μιχαλακοπούλου, άνδρες της προσωπικής φρουράς φυλασσόμενου προσώπου έριξαν στο οδόστρωμα μοτοσικλετιστή και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

«Συγκεκριμένα όχημα επίσημου προσώπου με φιμέ τζάμια, συνοδευόμενο από αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς διερχόταν από την οδό Μιχαλακοπούλου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με αποτέλεσμα την παρ’ ολίγον σύγκρουση με μοτοσικλετιστή.

Όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, οι άνθρωποι της προσωπικής φρουράς του φυλασσόμενου προσώπου τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν απρόκλητα, ενώ κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον περαστικού που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο» αναφέρει ο Γ. Ραγκούσης στην ερώτησή του.

Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν.Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον "επίσημο" έφυγε κατ' ευθείαν.Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα.Εντελώς όμως.Κοινοποιήστε.

Gepostet von Γιωργος Καλαϊτζίδης am Montag, 27. April 2020

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι στο βίντεο φαίνεται πως η μηχανή που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες της φρουράς που επιτέθηκαν στον μοτοσικλετιστή είχε αριθμό κυκλοφορίας ΟΖΙ955, καθώς και το μπλε φλας που χρησιμοποιείται στις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.

Συμπληρώνει πως το γεγονός ότι ανακοινώθηκε ότι διερευνάται η υπόθεση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σημαίνει πως επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικούς εν ενεργεία, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν, «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τηρώντας ‘σιγήν ιχθύος’ προσπαθεί να αποκρύψει τη μονάδα στην οποία υπηρετούν καθώς και την ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου».

Κατόπιν αυτών ο Γ. Ραγκούσης ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη “γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας« και »σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή”.

Ακόμη ρωτάει “ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα« και “πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Ένας κανονικός έλεγχος, λέει ο Χρυσοχοΐδης
Πολλές ώρες αφότου η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε ανακοινώσει ότι διερευνά την υπόθεση, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ εξέδωσε το απόγευμα ανακοίνωση αποσυνδέοντας το περιστατικό από το φυλασσόμενο πρόσωπο. Ανέφερε ότι «με τα μέχρι σήμερα στοιχεία» το περιστατικό «αφορά συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή» και ότι αυτή προέκυψε «κατά τη διαδικασία ελέγχου».

Ανέφερε επίσης ότι «στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν και με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, θα υπάρξει ενημέρωση. Πέρα από το ότι δεν επρόκειτο για «συμπλοκή», αφού ο πολίτης δεν χειροδικεί αλλά υπόκειται ο ίδιος σε σωματική βία, από την απάντηση του υπουργείου δεν προκύπτει σοβαρή διάψευση.

(EUROKINISSI/

Γ. Ραγκούσης: Επαναλαμβάνουμε και επιμένουμε!
«Μετά τη χυδαία και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης, όχι απλώς επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που καταθέσαμε, αλλά επιμένουμε» υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης απαντώντας στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

«…Επιχειρεί πλέον να απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση» και πως αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση, για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας».