ΣΥΡΙΖΑ: Καυστική ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Ομόνοιας. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν με αρκετή δόση ειρωνείας πως μπορεί ο κορονοϊός να κολλάει στην Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή, αλλά όχι στο Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν υπάρχει φιέστα. Οι πηγές ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Φαίνεται τελικά ότι ο κορονοϊος κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία…».

Αφορμή στάθηκαν τα εγκαίνια νέας πλατείας Ομονοίας παρουσία του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και αρκετού κόσμου που παρακολούθησε την αλλαγή εικόνας της πλατείας.

Τα εγκαίνια

Στο κοινό δόθηκε μετά από καιρό η νέα πλατεία της Ομόνοιας, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το επιβλητικό στρογγυλό συντριβάνι. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Πλήθος κόσμου έδωσε “το παρών” στα αποκαλυπτήρια, προκαλώντας ωστόσο κι έναν εύλογο προβληματισμό για την τήρηση των αποστάσεων λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού συντριβάνια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με διάμετρο 30 μέτρων που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα. Συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων. Τριγύρω από το  σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία. Διαβάστε Αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις