Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας καλεσμένο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τις πληροφορίες περί μείωσης μισθών και εκ περιτροπής εργασία. Αν και τις προηγούμενες ημέρες ο εκπρόσωπος επιχείρησε να διαψεύσει αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%» είναι από πλευράς της αντιπολίτευσης «επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη» κριτική, σήμερα χρησιμοποίησε άλλο επιχείρημα. Οτι δηλαδή η μείωση του μισθού κατά 20%, σε σύγκριση με την ενδεχόμενη ανεργία είναι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να δίνουν το 50% του μισθού στους εργαζομένους τους και το υπόλοιπο 50% καλύπτεται από το κράτος σε ποσοστό 60%. Δηλαδή, υπάρχει μία απώλεια εσόδων για τον εργαζόμενο περίπου 20%. Ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση θεωρούν πως η απώλεια αυτή, όπου υπάρξει εξυπηρετεί βασικά το σκοπό του να μην αυξηθεί η ανεργία που είναι και ο βασικός κυβερνητικός στόχος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοί “, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε σχετικά ότι «θα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, ώστε να επανέλθει ο παραγωγικός ιστός στη θέση του. Δεν θέλουμε έναν παραγωγικό ιστό ξεφτισμένο» , σημειώνοντας ότι κανείς δεν θέλει επιστροφή στα εφιαλτικά σενάρια κατά την εποχή της κρίσης χρέους, τότε που η ανεργία στην Ελλάδα είχε εκτοξευθεί σε διψήφια ποσοστά.

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών 20%: Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη

Στέλιος Πέτσας για μειώσεις μισθών 20%: Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη

Gepostet von Flash.gr Life am Freitag, 22. Mai 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε ταυτόχρονα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, όπως και τα «σενάρια» για μείωση των συντάξεων. Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τη Δευτέρα. Ερωτηθείς για ένα δεύτερο lockdown το φθινόπωρο, ο κ. Πέτσας είπε ότι η περίοδος του καλοκαιριού είναι καθοριστική. «Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια περί ανασχηματισμού, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη από την πλευρά του πρωθυπουργού.