Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ αλλά και στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αιγύπτου, μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ολοκληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα έντονης κινητικότητας για θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρίσταται μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικό θέμα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 2027, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ που πρότεινε στις 27 Μαΐου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσογείο.

Δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις στο για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, επανέλαβε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι είναι ιστορική η ευκαιρία που έχουν οι ηγέτες της ΕΕ. «Καλούνται να συμβιβάσουν το πόσο φιλόδοξο πρέπει να είναι το σχέδιο και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ποσά της εκστρατείας για τον κορονοϊό θα δημοσιευθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσο η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα την ακριβή λίστα με τα ΜΜΕ που εντάχθηκαν στις καμπάνιες «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» καθώς και τα ποσά που έλαβαν ως κρατική επιχορήγηση, απάντησε:

«Η εκστρατεία για τον κορονοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα. Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο».

«Ο κ.Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του», συμπλήρωσε.