Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις υπεκφυγές του Στέλιου Πέτσα και ζητά να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των 1.232 μέσων για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Σε ανακοίνωση του η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει μήνυμα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καλώντας τον να «μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το Υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα.

Προειδοποιούμε, επίσης, τον Υπουργό Οικονομικών, να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής.

Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Πέτσας: Τα ποσά της εκστρατείας για τον κορονοϊό θα δημοσιευθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Στο θέμα αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση των συνακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα η πλήρης λίστα των ΜΜΕ όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές: «Η εκστρατεία για τον κορονοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα» τόνισε.

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιοποιήσει και εκείνος ποια ΜΜΕ πήραν χρήματα και πόσα επί ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019. Μάλιστα, φωτογραφίζοντας την εφημερίδα Documento τόνισε: «Είναι προφανές ότι ο θόρυβος, που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται αυτές τις μέρες, ξεκινά από ένα μέσο ενημέρωσης. Αυτό το μέσο ενημέρωσης είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό, στην οικογένειά του, χωρίς κανένα… ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Επίσης όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, φέρεται να είναι ένα μέσο το οποίο έχει πάρει, στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλα ποσά από τράπεζες και ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον σε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ» είπε και πρόσθεσε: Επομένως λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το Υπουργείο Οικονομικών και παρακαλούμε τον κ.Τσίπρα ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά αυτά, να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησης του από το 2015 μέχρι το 2019».

Ο κ. Πέτσας έβαλε στο στόχαστρο και την εφημερίδα Εστία τονίζοντας: «Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται, σαν να έχουν βγει από καρμπόν, πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες κλίνουν στην αριστερά και εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με εφημερίδες που η… εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις