Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε νέο του μήνυμα, καλεί τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που εισέπραξαν τα Μέσα Ενημέρωσης αναλυτικά, από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν εκεί, με αφορμή την πανδημία. “Δεν φαντάζομαι ο κ. Σταϊκούρας να επιχειρήσει να αλλοιώσει τη λίστα με τα ποσά που πήραν οι ιδιοκτήτες των sites, των εφημερίδων, και των καναλιών. Γιατί αν το επιχειρήσει, ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα μαθευτεί. Άμεσα. Και αυτο ειναι ζήτημα δημοκρατίας. Για αυτό φαντάζομαι ότι θα δώσει την λίστα αναλλοίωτη άμεσα στην δημοσιότητα ως οφείλει. Σωστά;”.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευθύνες δεν θα είναι μόνο πολιτικές

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πάλι να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των 1.232 μέσων για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι“. “Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα” αναφερόταν στην ανακοίνωση.

“Προειδοποιούμε, επίσης, τον Υπουργό Οικονομικών, να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές”.

Ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Η εκστρατεία για τον κορονοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα”. Κάλεσε επίσης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιοποιήσει ποια ΜΜΕ πήραν χρήματα και πόσα επί ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015 – 2019.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις