Οι πρόσφατες διαθέσεις τους υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν ξανά ταραχή. Συγκεκριμένα κατέθεσε «φωτογραφικές διατάξεις» και μεταξύ των άλλων έθεσε την Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση τη δυνατότητα σε καταδικασθέντα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να συνεχίζουν κανονικά να συμμετέχουν στο χώρο του αθλητισμού μέχρι η υπόθεσή τους να τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο.

Εν ολίγοις δηλαδή άνοιγε διάπλατα την πόρτα σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, για απάτες, για εκβιάσεις ή για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα να παραμένει στη θέση του, μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα ήταν «έξοδος» από οποιοδήποτε αξίωμα , με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα, με χρονικό όριο βάθους δεκαετίας. Το κενό που υπήρχε ήταν τι γίνεται όταν υπάρξει καταδίκη σε πρώτο βαθμό. Κι ενώ ο υπουργός έπρεπε να παρέμβει προκειμένου να διορθώσει αυτή την ασάφεια, άδραξε την ευκαιρία για να την επεκτείνει, προσφέροντας τη δυνατότητα να κατέχουν τα αξιώματα ποινικά κολάσιμοι του αθλητισμού.

Η πρόθεση αυτή του υπουργού, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε άμεσες και έντονες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει αντάρα κι εντός της κυβέρνησης, η οποία και έβαλε φρένο σε αυτή την ανορθόδοξη ασυλία που ήθελε να προσφέρει ο κος Αυγενάκης.

Βέβαια ο υφυπουργός επιδίωξε να σφετεριστεί τις εξελίξεις που του επιβλήθηκαν και στο.twitter του χαρακτηριστικά έγραψε: «Όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, σύμφωνα με τη διάταξη που καταθέσαμε, δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται αθλητικά, έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση. Κάναμε αυστηρότερο το κώλυμα της σχετικής διάταξης του 1999…».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υφυπουργός ξαπλώνει στο κρεββάτι του Προκρούστη τις εξελίξεις προκειμένου να τις φέρει στα μέτρα του. Διότι είναι προς πάσα κατεύθυνση γνωστό και τεκμηριωμένο ότι η τροπολογία που κατέθεσε όχι μόνο δεν λάμβανε καμία μέριμνα, αλλά επέκτεινε την ασυλία καταδικασμένων παραγόντων. Eν ολίγοις μάλλον δεν υπήρξε τερατώδης παραπληροφόρηση όπως αναφέρει.