«Θερμή» υποδοχή επιφύλασσαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον Τουρισμό στα Χανιά. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ). Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού εργαζόμενοι πολλών κλάδων του τουρισμού και όχι μόνο βρέθηκαν έξω από το ΕΒΕΧ, διαμαρτυρόμενοι για την ανασφάλεια στην οποία πλέον είναι καταδικασμένοι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους «η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα απέναντι σε όσους φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας» κατακρίνοντας την κυβέρνηση για «απόλυτη κοροϊδία και πλήρη εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την χώρα που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η διαδικασία για αυτό το πενιχρό “βοήθημα” των 534 ευρώ, χωρίς όμως γραφειοκρατία όταν πρόκειται να ενισχύσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοξενοδόχων με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία».  Ο υπουργός, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, συναντήθηκε με συνδικαλιστές του τουρισμού και του επισιτισμού.

Ο ίδιος επέλεξε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού: «Είμαστε σε μία αισιόδοξη μέρα. Μία αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού». Αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες. «Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.

Στη συνάντηση είναι παρόντες ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Σε σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη, χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».


Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία». Έξω από τον χώρο της συνάντησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του σωματείου επισιτισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και συζήτησε μαζί τους για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.